Esialgsed katsed on näidanud, et umbes 10 meetri kaugusel mõõtes on seadme usaldusväärsus koguni 85 %, kirjutab New Sciantist. Seda on aga mõistagi vähe, sest kas need 15 %, kes mõõtmisvea tõttu enesetaputerroristideks tembeldatakse, tuleb siis samuti likvideerida?

Avastuse teinud William Fox ja John Vesecky loodavad, et USA sõjavägi võtab nende projekti oma arengukavva ning tagab ka rahastamise, mis täna veel koguni teatud tüüpi rinnahoidjaid ning mõnda moodi sätitud ehteid nende ülesehituse tõttu pommivöödeks peavad. Radaripüstol tuvastab nimelt teatud sageduse, mida resoneerib pommivöödes levinud struktuuriks olev spiraalne kaabel.

Kui eks sellest küsimusest saadakse üle ning lihtne enesetaputerroristi tuvastamise radaripüstol võib lähiajal teenistusse asuda. Fox usub, et radar ise ei saagi tegelikult olla lõpuni usaldusväärne, kuna seda on võimalik liialt segada. Radarit tuleks seetõttu kasutada mõne toetava tehnoloogia või vaatlusega koostöös. Küll aga pole lugu, kui taoline radar näiteks lennujaamas inimesi skaneerib, kuna seal pole ju valehäirest lugu – peaaegu kõik reisijad käperdatakse niikuinii turvatöötajate poolt usinalt läbi.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!