Vastav eelnõu on vastavates ametites koostamise lõppsirgel ning uus liiklusseadus jõustub seal samuti 1. jaanuaril nagu Eestiski. Siis saab Prantsusmaal minna üle tänava keset liiklust sisuliselt vabalt valitud ajal. Tuleb lihtsalt käsi püsti tõsta ning astuma hakata, kui inimene näeb, et teed ületada on turvaline.

Tegu pole niisiis sugugi mingi absurdieelnõuga, vaid seadusepügalaga, mis lubab kodanikel üle tee kalpsata, kui autosid seal eriti ei sõida. Seda tehakse ju niikuinii. Seaduses seisab, et läbi autoliikluse mineku turvalisust tuleb hinnata mõistlikult, et end ning autojuhte mitte ohtu seada, vahendab ouest-france.fr. Ehk siis tuleb olla lihtsalt vastastikku viisakas.

Kui autojuht aga üles tõstetud käega jalakäijat üle tee lasta ei taha ning jääb kordnikule vahele, tuleb tal arvestada kuni 135.- euro suuruse rahatrahvi ning juhtimistunnistusele kantavate mõningaste trahvipunktidega. Prantsuse spetsialistid usuvad, et selline korraldus sunnib autosid aeglasemalt ning tähelepanelikumalt sõitma, mis tõstab jällegi üleüldist liiklusohutust.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!