Avatud lähtekoodiga tarkvara kogukonda pole tegelikult olemas, sest sellega seotud kasutajad on ühise nimetaja alla koondamiseks liiga erinevad. Kogukonna teema aitab ehk propagandamasinat käigus hoida, aga mitte vabavaramaailma kosutada.

Ühtset homogeenset Linuxi gruppi lihtsalt pole olemas! Neil puuduvad ühtsus, jagatud eesmärk ja koostöövalmidus.

On ainult inimeste, äride ja ettevõtete alagrupid nagu iga opsüsteemi puhul.

On näiteks pahatahtlike kasutajate grupp, kellega on kerge suhtlema hakata: küsige suvalisel foorumil Linuxist midagi lihtsat või (veel hullem) avaldage arvamust.

Usume, et sellisel pahatahtlikkusel on kaks põhjust. Esiteks, paljud algupärased Linuxi kasutajad valisid selle, et olla millegi vastu. See kogukond võimaldas ise vaenlase valida: tarkvara hinnad, arvutimaailma ühtsus vms. Teiseks, Linux vajab häälekaid toetajaid, ja kes karjuvad kõige kõvemini, neid kuuldakse.

Linuxi kogukond vajaks ühtsust, mis eeldaks erinevuste sallimist. See peaks suutma kriitikat kuulata, ilma et fanaatiliselt reageeriks. Ja see peaks muutma suhtumist uute kasutajate ja Linuximaailma suuna suhtes. Kui positiivselt ei saa reageerida, ei peaks äkki üldse reageerima.

Uued ja potentsiaalsed kasutajad aitavad Linuxil kasvada ja viimasel paaril aastal valitsenud paigalseis tõestab, et praegune strateegia ei tööta. Avatud lähtekoodiga tarkvara maailm vajab naasmist idee juurde koostööst, inimeste kaasahaaramisest ja kirglikest kasutajatest.

Ainult siis suudaks see astuda jätkuvalt kitsapiiriliste valitsevate opsüsteemide vastu.