Mõnede ajavahemikul 2008. aasta septembrist kuni 2010. aasta oktoobrini toodetud iQ sõidukite elektrilise roolivõimendi juhtseadis võib tõlgendada vääralt signaale, mida roolivõimendi andurid saavad üle teatud
tüüpi teemärgistusjoonte sõitmisel. Sellisel juhul süttib elektrilise roolivõimendi signaallamp ja juht peab rakendama sõiduki juhtimiseks lisajõudu.

Niisugune olukord on ette tulnud ainult väga spetsiifilistes tingimustes Jaapanis. Euroopas ei ole ühestki sarnasest juhtumist teada antud. Probleemiga seoses ei ole teatatud ühestki liiklusõnnetusest.

Milline see eriline iQ mudel on, vaata videotestist!

Toyota edasimüüjad võtavad ühendust kõikide asjassepuutuvate sõidukite omanikega, et leppida kokku lähim võimalik remondiaeg. Vajaliku töö tegemiseks kulub umbes kaks tundi ja kõik Toyota volitatud edasimüüjad/remonditöökojad teevad seda tasuta.

Toyota omanikud, kellel on küsimusi või probleeme, peaksid abi saamiseks pöörduma lähima Toyota edasimüüja või Toyota Balticu kliendisuhete osakonna poole telefonil +372 613 0327 või eposti aadressil cr@toyota.ee.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!