Suurim torrent

Suurima torrenti all peame silmas faili, mis laeb alla suurima koguse andmeid - mitte torrentifaili enda suurust, mis on teadupärast väike, tihti mõõdetav kilobaitides.

Netis leidub hetkel päris suuri aktiivseid torrenteid, aga TorrentFreaki andmetel püstitas rekordi Touhou lossless music collection v.09. Autorid täiendavad seda ikka veel, aga praegune väljalase (v.09) soovib teile kinkida 790 GB kraami.

Teisel kohal on vast 760 GB kogumik kõigist tänavustest FIFA jalgpalli maailmakarika matšidest. See ilmus nelja kuu eest ja on ikka aktiivne.

Märkimisväärne on ka värskelt ilmunud Geocities.com arhiiv (641,32 GB). Yahoo sulges saidi möödunud aastal ja väljastas hiljuti kogu arhiivi netti, mis pälvis tähelepanu ka tehnikasaitidel.

Andmekandjate hinnalangused on torrentikasutajate kogukonda kosutanud. BitTorrenti sünni ajal maksis USAs odavaim 40 GB kõvaketas 238 dollarit. Nüüd võime saada 3500-4000 krooniga tervelt 3 terabaidise kõvaketta!

Vanim aktiivne torrent

Selleks on vast The.Matrix-ASCII ehk kodeeritud teksti kujul taasloodud "The Matrixi" film. Tulemuseks 7 989 979 136 baidi suurune MPEG-2 fail, millest valmis ka madalama kvaliteediga variant, et see mahuks DVD'le.

See oli TorrentFreaki andmetel vanim aktiivne torrent juba 2005. aastal ja on nüüdki. See sündis 2003. aasta detsembris, kui isoHunt, The Pirate Bay ja Torrentz.com saidid olid kõigest mõne kuu vanused ning Facebook ja YouTube ei eksisteerinudki.

Suurima parve loonud torrent

Me teame, et BitTorrentil on miljoneid kasutajaid, aga millist torrentit jagas korraga suurim hulk arvuteid?

TorrentFreaki andmetel kuulub see au USA kultusliku telesarja "Heroes" kolmanda hooaja esimesele osale, mis jõudis BitTorrentisse 23.09.2008.

Heroes.S03E01.HDTV.XviD-0TV sünnitas esimesel päeval 144 663 kasutajast parve, millega võrreldavat tulemust pole tänaseni tekkinud. Torrent on loo kirjutamise ajal endiselt aktiivne ja selle pakutavat sisu on alla laetud üle seitsme miljoni korra.

Kõige rohkem faile

Sellise rekordi püstitajat on keerukas kindlaks teha, sest paljud saidid ei indekseeri torrenteid, mis võivad linkida miljonitele failidele.

Häda selles, et taolise koguse puhul võib juba torrenti suurus kasvada üle kümne megabaidi. Enamik indekseid on seadnud torrentisuurusele aga piiri, mille ületajad jäävad tähelepanust kõrvale.

TorrentFreaki andmetel on suurim avalikes indeksites esindatud torrent see, mis lingib 2010. a alguses ilmunud Magic Workstationi programmile. See pakub allalaadimiseks 35 256 faili mahus 4,01 GB.

Suurim kogus ülekantud andmeid

Arvutitesse kõige suurema koguse andmeid toimetanud torrent peab olema see, mis valmis juuli lõpus ülioodatud "StarCraft II: Wings of Liberty" arvutimängu tarbeks.

Blizzardi teose suurus on 7,19 GB ja seda on laaditud alla 2,3 miljonit korda, nii et tulemuseks on 15,77 petabaiti andmeid.

"SC2:WoL" seaduslike allalaetavate koopiate kaudu on huvitaval kombel ehk isegi suurem kogus andmeid sihtkohta jõudnud. Blizzard levitas neid isikliku BitTorrenti allalaadija vahendusel. Nad ei soovi paraku täpseid numbreid avalikustada.