Ehk on Iisraelis tõesti mõni haruldane hüperauto, mis kallim kui 7,5 miljonit krooni või mõni vana ajalooline uunikum, mille väärtus on sellest märgist kõrgemale tõusnud. Võibolla tõesti, ent 474.583.73 eurot on riigi 9. peaministri ametiauto eest vaid raha, mis läheb tehasele. Sellele lisanduvad üüratud impordimaksud jm. tasud, et eksklusiivne masin Iisraeli territooriumil registreeritud saaks.

Nimelt telliti Saksamaalt soomustatud limusiin Audi A8 Security, mida toodetakse aastast 2007 ning mis põhineb veel eelmise põlvkonna mudelil A8 L W12, vahendab autoevolution portaali globes.co.il. See pikendatud kere ning W12 mootoriga nelikveoline peab suutma kihutada terve koorma terassoomuse, paksude kuulikindlate klaaside ning aramiidarmeeringuga õlul, mida silmaga näha pole, ent mis lisab luksusauto kaalule kilogramme.

„Peaministril polnud auto valiku küsimustes võimalik kaasa rääkida ning otsuse langetasid puhtalt julgeolekuasjatundjad,“ teatas Iisraeli peaministri büroo. Ametlikult on Audi 6-liitrine W12 mootor 450-hobujõuline ning jõuab kiiruseni 100 km/h „mõne sekundiga“, ent küllap on seda tegelikkuses jõudsalt võimsamaks krutitud, et kõvasti suurema massiga masina kiirendussööstuks tõepoolest vaid mõni sekund kuluks.

Pardal on hulk kõrgtehnoloogilisi sidevahendeid, ent ka selline ürgaegne aparaat nagu faks. Luksusvarustusest tasub nimetamist humidor sigarite hoidmiseks, külmik šampanja jahedana säilitamiseks ning DVD-mängija värsketele luurevideotele pilgu peale heitmiseks. Salongis on ka tulekahju kustutavad sprinklerid ning mis kõige lõbusam – mingil põhjusel kinni kiilutud uksed on Audi võimeline täppisplahvatustega lihtsalt minema lennutama, et keegi kunagi limusiini lõksu ei jääks.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!