Auhindadega pärjatud BBC humoorikat telesarja Jeremy Clarksoni juhtimisel vaatab umbes 235 miljonit inimest rohkem kui sajas riigis. Raamat Top Geari reisidest maailma erinevatesse paikadesse võtab vaatluse alla laia valiku autosid alates Smartist ja lõpetades Ferrariga.

Reisid viivad üle ja läbi mägede, üle arktiliste lagendike, liivaluidete otsa, Austraalia tühermaale ja läbi Dracula lossi väravate. Sel teel kihutatakse 190-kilomeetrise tunnikiirusega läbi 24 km pikkuse tunneli ja satutakse Texases kiiruse ületamise eest kohtusse.

Johnsoni beebirätikud jäätuvad teekonnal põhjapoolusele ja pisarad külmuvad Ariel Atomiga polaarjoone poole suundudes. Müügimeheks riietatuna sõidetakse Ford Mondeoga piki maanteed M1, ainult et see M1 kulgeb Varssavist Moskvasse.

Vene Top Geari toimetaja ootab riigi piiril, ja tal on püss kaasas. Sõidatakse ka läbi Hiina kõige kaugemate kolgaste, kus keegi ei peatu ristmikul ega hooli sellest, millisel teepoolel ta liigub. Saadakse teada, et ka Indias on liikluseeskiri ainult jobudele. Jne. Jne. Jne.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!