Alfad on klassikaliselt mõeldud sõidu- ja stiilispetsidele, kes praktilisuse ja tujukuse koha pealt silma kinni pigistavad. Giuliettas on aga ruumi, see pole enam nii ekstravagantne kui tavaliselt, ent sõiduomadused ning ökonoomsus on samas hoopiski kõvasti paranenud. Suurest kliendihuvist tingitud ajanappuse tõttu õnnestus videotesti asemel sel korral vaid lühike, ent see-eest sobivalt sümfooniliselt liikuvate plaanidega esmatutvusklipp luua. Vaata videost!

Proovisõidukiks on kõige lahjema, vaid 120 hj 1,4-liitrise turbomootoriga versioon, mil see-eest ohtralt varustust peal alates kahest katuseluugist, imekaunitest istmetest kuni navigatsioonini välja. Parim asi auto sisemuse šiki üldpildi ning selle kurja, MiTo'st sümpaatsemagi esiosa ning uniseid noodivurrusid sisaldavate LED-tagatulede, on kahtlemata Alfa DNA-süsteem. Kuigi kõik Giuliettad tulevad ka stopp-start-süsteemiga, pole selline turtsumine Alfadele kohane. See on lihtsalt trend, mille saab lennukinupust välja lülitada. Dynamic-seades jäigastub rool tuntavalt, turbo teeb oma tööd täistuuridel ning vedrustus lubab kurvis kenakese G-näitaja kesksele ekraanile meelitada.

Tagaistmel pole küll päris nii palju ruumi kui Volkswagen Golfis, ent seal näib avaram kui Opel Astras ning absoluutselt kõik sisustusmaterjalid on mõnusad katsuda. Iseäranis kurjakuulutav paistab end Uma Thurmani šarmiga reklaamiv Giulietta püstiste LED-kristallidega esituledes, kui vaid need põlemas hoida. Küljelt sarnaneb lainelise vormiga auto aga mitmetele teistele nagu näiteks Seat Leon.

Nii on ka Alfa Romeo lõpuks sunnitud vanduma alla regulatsioonidele, mis nõuavad autokere ümarust, et jalakäijail oleks kokkupõrke korral rohkem šanssi terveks jääda ning reisijailgi õnnetusest pääsemine võimalikult suur. Õnneks on aga mootorivalikus ka 170 hj paljukiidetud MultiAir mootor, lisaks sellele ka kaks diislit ning juba VW Golf GTI'ga tüli noriv 235 hj 1,75-liitrine turbo. Alfa pole vist kunagi nii iminsõbralik olnud ning tõeline alfist leiab siin samas kirge õhutavaid momente küllaga. Sest proovisõidule tasub end registreerida (SIIN) juba üksnes erutavalt itaaliapärase väljalaskenoodi kuulamiseks.

Kõiki videoteste näed SIIN! Üle 150 autotesti leiad alati SIIT!

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!