Taolisele järeldusele jõudis Britannias äsja valminud uuring, mis leidis, et aasta jooksul jääks nii karmide meetmete rakendamisel elu ja tervise juurde arvestuslikult 200 kuninganna alamat, vahendab Daily Mail. Analoogseid piiranguid rakendatakse näiteks Austraalias, Uus-Meremaal, Kanadas ja Ameerika Ühendriikide teatavates osariikides.

Dr. Sarah Jones analüüsis kõiki Britannias aastatel 2000-2007 juhtunud autoavariisid, milles osalesid 17-19-aastased juhid ning saigi teada, et kui neil öösel liiklemine keelustada, säästetaks 200 elu aastas. Siiski näib plaan üsna jõhker diskrimineerimine. Ehk peaks keelustama ka päris vanade inimeste autojuhtimise pimedal ajal, kuna nende silmanägemine pole ju enam see?

„Asi poleks vaid elude säästmises, ka noort juhtide kindlustusmaksed alaneksid riski vähenemise tõttu märgatavalt,“ rääkis Jones ning lisas, et paljud riigid ei saa aru, miks Britannia sugune suurriik ei ole senimaani mingeid taolisi regulatsioone juurutanud. Liikluses aastas hukkuvatest inimestest moodustavad seal maal kuni 25-aastased kolmandiku.

Kuidas sina taolisesse piirangusse suhtud? Kirjuta sellest teistele kommentaariumis!

Pikemaid ja põhjalikumaid mõtisklusi ootame meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest võita ka preemia!

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!