Intel otsustas, et ei teeni piisavalt, kui ostjatelt ühe toote eest ühe korra raha saab, nii et eksperimenteerib nüüd samalt tootelt kahe hinna küsimisega.

Inimesed märkasid seda geniaalset turundusstrateegiat USA tehnikapoodide ketis Best Buy, mile töötajad pakuvad teatud Compaqi arvutisüsteemide ostjatele 50 dollarit ehk umbes 600 krooni maksvat täienduskaarti (upgrade card).

See võimaldab süsteemis peituva Inteli odava Pentium G6951 protsessori jõudlust paremini kasutada, mis jääb muidu suletuks. Täienduskaart pakub koodi, mille sisestamisel vabanevad lisaks nimelt 1 MB L3 vahemälu ja HyperThreadingu toetus.

Idee pole tingimata uus. Videomänguloojad paluvad kasutajatel juba aastaid lisaks maksta, et näiteks uusi relvi ja võimalusi "alla laadida" - kuigi protsess avab lihtsalt juba kinnimakstud mängukettal peidetud ressursse. Protsessoritootjadki müüvad regulaarselt lukustatud omadustega kiipe, sest väidetavalt need ei läbinud kvaliteeditesti algselt plaanitud mudelile, küll aga aeglasemale-odavamale.

DVICE'i ajakirjanik märkis tabavalt, et anda inimestele midagi, mida ei saa kasutada, meenutab häkkerikogukonnale punase räti lehvitamist. Kaua kulub, enne kui mõni 15aastane nooruk need lukud üle kavaldab?

Inteli plaan piirdub Übergizmo andmetel piiratud katsetega Kanadas, USAs, Hollandis ja Hispaanias. Tehnikaajakirjanikud loodavad aga skandaali õhutada, mis tõstaks kindlasti ka lugejanumbreid, nii et on asjast juba ette põnevil. Techi ajakirjanik nimetas uut plaani koguni suitsidiaalseks.