Inteli tippjuht Paul Otellini väitis Intel Developer Forum 2010 üritusel San Franciscos USAs, et Intel ei näe end enam ainult kiibitootjana, ning Sandy Bridge võimaldab neil kõikjale levida - kõrglahutusega videost kuni žestipõhiste arvutite juhtsüsteemideni.

"Me lisasime kõik arvutitööks hädavajaliku ühele kiibile, see on Inteli jaoks väga tähtis kiip," nentis ta.

Praeguste plaanide kohaselt 2011. aasta alguses ilmuv toode on mõeldud odavatele laua- ja sülearvutitele. Kesk- ja graafikaprotsessori ühendamine peaks eemaldama nn pudelikaela nende kiiruste vahelt, samuti parandama akukestvust ja vähendama toitevajadusi. Seda tänu sellele, et teise põlvkonna Core valmib 32 nm lahendusel.

Sandy Bridge kujuneb vast peavaluks Inteli rivaal nVidiale, mis toodab iseseisvaid graafikaprotsessoreid (graafikakaardil või emaplaadil). Tehnoloogiateemaline ajaveeb VentureBeat nimetas seda juba nVidia tapjaks.

nVidia esindajad ei näita hirmu välja. Nende argument: Intel väidab juba aastaid, et eraldiseisvad graafikakaardid on surnud, aga tõelised graafikaprotsessorid muutuvad aina tähtsamaks.

Inteli esindajad suutsid IDFil siiski demonstreerida, kuidas praeguse suure hittarvutimängu "StarCraft II" nautimiseks piisab Sandy Bridge'i kiibist ja eraldi graafikakaarti pole vajagi. Tegemist pole muidugi tõesti 3D-nõudliku meelelahutusega, aga vähemalt julgesid nad kinda välja visata. Rivaalid oleks siin siis graafikakaartide tootjad.

Teine rivaal AMD töötab samuti sellise hübriidkiibi kallal, aga paljud analüütikud usuvad, et nad peavad mängus püsimiseks pigem Intelist ees püsima. AMD vastava tootega (Fusion) arvutid peaks samuti 2011. aasta alguses ilmavalgust nägema.

2011. aasta teises kvartalis on aga oodata Sandy Bridge'i väikest õde Ivy Bridge, mis valmib 22 nm tehnoloogial.

Inteli esindaja Tom Piazza selgitas, et Sandy Bridge ei toeta veel DirectX 11, aga nad ei näinud selles põhimõtteliselt probleemi, kuna enamik videomänge kuuluvad veel tegelikult DirectX 9 põlvkonda. Üldse võib standardi puhul märkimisväärseks pidada ainult tesselationit.

Piazza lisas, et DirectX 11 Inteli toodetes pole siiski enam mägede taga, kaasa arvatud integreeritud graafikakiipide puhul.