Teenus on kalleim Kesk-Aafrika vabariigis, kus püsiühenduse kuutasu võrdub 38,91kordse keskmise kuupalgaga.

Negatiivses mõttes silma paistjate esiviisik näeb välja selline:

Kesk-Aafrika vabariik - 38,91 (püsiühenduse maksab keskmist kuupalka)
Etioopia - 20,85
Malawi - 20,38
Guinea - 15,46
Niger - 9,67

Püsiühenduse levimus on "negatiivsest" esiviisikust teada ainult Malawi (0,02 iga saja elaniku kohta) ja Nigeri (0,01 iga saja elaniku kohta) puhul.

Kui arvestada ka maaliinide ja mobiilidega, on kalleim paik maailmas sidelahenduste kasutamiseks Nigeeria.

Odavuse põhjal esiviisik:

Macao piirkond Hiinas - püsiühendus maksab 0,3 protsenti keskmisest kuupalgast - leidub 23,42 püsiühendust iga saja elaniku kohta
Iisrael - 0,33 - 25,8
Hongkong - 0,49 - 29,34
USA - 0,5 - 27,1
Singapur - 0,58 - 23,71

ITU (International Telecommunications Union) üldsekretär Hamadoun Toure: "Taskukohase püsiühenduse levitamine on meie suurim väljakutse."

Millennium Development Goals on rida eesmärke, mille täitmisega ÜRO loodab 2015. aastaks vähendada vaesust maailmas, ja tõsta elukvaliteeti. Sinna kuuluvad haridustaseme tõstmine, haigustega võitlemine, sugude võrdsuse promomine, sidelahenduste kasutamise võimaldamine jm.

Progress on olnud paiguti erinev. Osad riigid on saavutanud paljud neist eesmärkidest, osad (eriti arengumaades) ei pruugi ühtegi edukalt läbida. Küsimusi on ka tekkinud, kas seatud eesmärgid on vajalikud või kasulikud.

Toure: "Paljud vaatlejad ütlevad kahjuks, et meil on oht mitte eesmärke täita. Aga mina arvan, et rõhk peaks olema sellel, kuidas neid täidame." Ta peab püsiühendusi ja üldse sidevahendite levikut oluliseks hariduse ja tervishoiu vallas, mida saab edendada ka ju e-programmidega.

ITU hinnangul jääb maailma vaeseimates riikides püsiühenduse levik alla 1 protsendi võimalikust, ja see võib maksta rohkem kui 100% keskmisest sissetulekust. Kõige arenenumad riikides on püsiühendus kättesaadav aga umbes 30% inimestele, hinnaga alla 1 protsendi sissetulekutest.

Selle tulemusel on paljudes vaestes riikides mobiilikasutus laialdasemalt levinud kui püsiühendused. ITU hinnangul on maailmas praegu 5 miljardit kasutatavat mobiili, kuigi siin tuleks arvestada inimestega, kes kasutavad korraga mitut.

Üle 30 riigi on vastu võtnud Toure'i ettepaneku muuta püsiühendused kõigile kättesaadavaks infrastruktuuri osaks.