University College Londoni töötaja Peter Bentley lõi iStethoscope'i algselt lihtsalt leluna. Seda tabas aga edu: tasuta varianti laetakse alla umbes 500 koopiat päevas ja asjatundjad ütlevad, et see päästab juba elusid.

iPhone sobib rakenduse koduks, sest sellel on mikrofon juba olemas. Telefon tuleb päris stetoskoobi kombel vastu patsiendi rinda suruda, et mikrofon kuuleks südamelööke.

Kasutaja peab salvestuse viimase kaheksa sekundi kuulmiseks telefoni raputama, mis kuvab ka fonokardiograafi displei ja spektrogrammi, mida saab spetsialistidele e-kirjaga edasi saata.

Bentley tahaks luua ka mobiiltelefoni-ultraheliskänneri või rakenduse veres hapnikuhulga mõõtmiseks, aga teda hoiavad tema sõnul tagasi vananenud seadused, mis ei luba nutitelefone meditsiiniliste seadmetena kasutusele võtta.

Selle üle otsustava MHRA (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency) esindaja ütles: "See on nii keerukas ala, et me uurime praegu iga rakendust üksikult, nagu need tulevad.

Me tahame kindlaks teha, et uued tehnoloogiad on tõhusalt reguleeritud ja samal ajal eemaldada ebavajalikud takistused tootjatele, kes tahavad uusi tehnoloogiaid patsientide huvides kasutusele võtta."

Vaadake juutuubiklippi ka: