Teadlased on ammu teadnud, et konna nahk sisaldab palju võimsaid bakterivastaseid aineid, kuid neist paljud on mürgised ka inimesele, vahendab The Daily Telegraph.

Nüüd on Araabia Ühendemiraatide ülikooli uurimisrühm välja töötanud meetodi, kuidas muuta nende kemikaalide molekulaarstruktuuri ja kõrvaldada kahjulik kõrvalmõju.

Teadlased on juba identifitseerinud sada uut antibiootikumi, millest üks suudab tappa ka haiglates leiduva üliohtliku bakteri Staphylococcus aureus (MRSA), mis on näiteks methicillini-nimelisele antibiootikumile resistentne.

“Konna nahk on suurepärane antibiootikumide allikas,” ütleb Abu Dhabis asuva ülikooli biokeemik Michael Conlon. "Konnad on elanud 300 miljonit aastat, neil on olnud piisavalt aega õppida end kaitsma haigusi põhjustavate mikroobide vastu. Tõhus kaitse haigusetekitajate vastu on saastunud veekogudes hädavajalik.”

Teadlaste eesmärk on analüüsida ligi kuue tuhande konnaliigi nahka, seni on jõutud määrata vaid kahesaja liigi nahaeritise keemiline koostis. See võib tähendada, et lõviosa potentsiaalseid antibiootilisi aineid ootab veel avastamist.

Uuringu tulemusi esitleti Ameerika keemiaühingu konverentsil Bostonis.