Elame 21. sajandil: kas tehnoloogia ei peaks aitama selliseid rumalusi vältida, et meist lolli muljet ei jääks? Hea uudis on, et võib aidata küll. Techradar esitleb viit vastavat lahendust.

Mail Goggles

Alkohol ja klaviatuuri tippimine ei sobi kokku ja purjakil e-kirjade koostamine võib tihti tuua katastroofilisi tagajärgi. Kui ütlete Mail Gogglesile, et olete tõenäoliselt "vindine", jälgib Gmail kella, ja kui see näitab ohtlikku aega, palub see kasutajal mõned arvutustehted teha, enne kui sõnumi välja saadab. Kui nendega eksite või ajapiiri ületate, jääb kiri saatmata.

ToneCheck

Kas e-kiri, mida saatma valmistute, on tõeliselt räige sisuga? Kas teil on komme väljendada end stiilis "Loodan, et paned end põlema, sitapea?". ToneCheck on vihateraapiast lühem ja loob ühenduse Outlook 2003-2010ga, otsides ja märgistades "emotsionaalselt laetud" fraase sõnumis, kui Send vajutate.

See näeb välja ning töötab nagu õigekirjakontroll, nii et näitab, mida valesti teete, aga selle saab tähelepanuta jätta. Kui olete meie moodi, jätate rakenduse valikud kõige liberaalsema peale ja püüate võimalikult palju siis halvaga silma paista.

Forgotten Attachment Detector

Microsoft ja Google pakuvad mõlemad Forgotten Attachment Detectoreid, mis skaneerivad teie sõnumeid ja teevad kindlaks, et kaasapanemisele mõeldud failid pole maha ununenud. Google'i versioon on ehitatud Gmaili, Microsofti oma Outlooki.

Got The Wrong Bob?

Meile hakkab tunduma, et Google'i tarkvaraloojad on maailma halvimad e-kirjavahetuse pidajad, sest Gmaili Labs on piinlikke hetki ära hoida aitavaid rakendusi täis. Got the Wrong Bob? aitab ära hoida segadust, kui Ülemus Bobile saadetud kiri võiks minna Remondimees Bobile, jne. Rakendus ärkab, kui saadate midagi mitmele isikule ja täpsustab "Kas mõtlesite teda?", kui nimesid sisestate.

Undo Send

See Gmaili funktsionaalsus pole nii tore kui võib tunduda (undo send - inglise keeles tühistada saatmine). Kui tavaline e-kiri saabub kellegi postkasti, ei saa seda võlujõul tagasi võtta, see toimib ainult suletud keskkondades. Seda toetavad näiteks Outlooki-põhised e-postisüsteemid firmadele. Mis aga juhtub, kui Undo Send käivitada - Google hoiab Send vajutades kirja 5, 10, 20 või 30 sekundit kinni, mis annab piisavalt aega ümber mõtlemiseks ja käsu tühistamiseks.