Samsung Electronics tutvustas 14,2megapikslist ST80 kompaktkaamerat, mis täiendab tootja aina suurenevat traadita sidet tundvate digikaamerate valikut.

Ainulaadne stiil teeb kaamera kergesti märgatavaks. Õhuke ümar disain varjab kolmekordset optilist suumi, tagaküljel on 3tolline puuteekraan. ST80 on saadaval neljas värvitoonis: süsimust, valge, fuksiaroosa ja helesinine.

Seadmel on Samsungi uus "nutika kärpimise" funktsioon – ainulaadne redigeerimisvahend, mida saab kasutada otse kaameras. Sellega saab kärpida viltuseid pilte, näiteks märke või silte. ST80 lihtsustab Samsungi automaatrežiimi kaadrituvastustehnikaga (foto ja filmi jaoks) ka pildistamist. See tuvastab praeguse võttekeskkonna ja valib vastava seadistuse, et saavutada võimalikult head tulemused.

Kaamera salvestab ka kõrglahutusega videot salvestada, H.264 vormingus 720p resolutsiooniga ja 30 kaadrit sekundis.

Wi-Fi-ühendus võimaldab digifotod või -videod saata meiliaadressile, kaamera aadressiraamatusse salvestatud aadressidele, sotsiaalvõrkudesse või saitidele (Facebook, Picasa, YouTube, Photo Bucket või isegi Samsungi saidile www.samsungimagin.com)

ST80 tootevalikus on ka WiFi-ühenduse pakkuja Boingo kasutajakonto, mis toob kiire Interneti teie käeulatusse rohkem kui saja kahekümnes tuhandes Wi-Fi-ühenduspunktis kõikjal maailmas.

ST80 juhtmeta ühendust täiustab ka Samsungi AllShare-tehnoloogia. See võimaldab kaamerat hõlpsalt sünkroonida populaarse DLNA (Digital Living Network Alliance) toega koduelektroonikaga, näiteks kõrglahutusega telerid ja digitaalsed pildiraamid, ning nende vahel juhtmeta ühendust luua ja sisu jagada.

Kaamera suurus on 92 x 55,4 x 18,5 mm. Ilmub septembris, hinnaga 249 dollarit (hetkekursiga 2930 krooni).