RR Bowker uuris Ühendriikide kirjastamisturgu ja leidis, et Amazon ikka selle vaieldamatu liider, nende turuosa on 61 protsenti.

See lükkab ümber nii Amazoni esindajate spekulatsiooni, et neile peaks kuuluma 70-80 protsenti turust, kui Steve Jobsi väite juuni alguses, et Apple'i e-raamatupoel iBookstore on USAs 22protsendiline turuosa. Viimane tundus analüütikutele kohe kahtlane.

RR Bowkeri andmetel on siis Amazonil 61 protsenti, Barnes & Noble'il 20, Sonyl ja Apple'il mõlemal umbes 5; ülejäänu kuulub muudele rivaalidele. iBookstore startis alles aprillis, nii et küll sel on aega kasvada.

E-lugemisseadmetest on põhitegija Amazoni Kindle (40% turust), teisel kohal on aga vana hea arvuti. iPad pole seega veel eriti kõvaks nimeks kujunenud. Enamik peab lugemisseadme ostmisel takistuseks hinda.

Veel huvitavat? Allalaetud e-raamatutest umbes pooled on tasuta ja iga teine lugeja on täielikult digilugemisele üle läinud. 38% e-lugemisega hiljuti tutvust teinud inimestest laadis oma esimese digiraamatu alla viimase kuue kuu jooksul.