Enam kui miljon korda suurendatud fotod võimaldavad näost näkku kohtuda lestade, kärbeste ja kirpudega, kes luuravad meie vaipades, diivaneis ja köögikappides, vahendab The Daily Mail.

Imetlusväärsed ja õõvastavad ülesvõtted tegi auhinnatud teadusfotograaf Steve Gschmeissner (61), kes heidab mikroskoopilisele maailmale valgust ülivõimsate skanner-elektronmikroskoopide abiga.

Teiste seas on pildistatud tolmulesta, kes vohab mööblis, kardinates ja vaipades ning võib astmaatikutel esile kutsuda allergilisi reaktsioone. VAATA FOTOT!

Varjatud peletiste hulka kuulub ka majasoomukas, kiirestiliikuv putukas, kellele meeldivad valamukapid.

Teie maishelbeid naudib rõõmuga punane jahumardikas, kes jõuab teie koju jahukottides ning kellele kõlbab söögiks kõik pudruviljast küpsiste ja isegi makaronideni. VAATA FOTOT!

Ühel uskumatul kujutisel on näha tõuk, kelle suust turritavad välja tillukesed hambalaadsed kihvad. VAATA FOTOT! Tegemist on porikärbse vastsega, keda võib leida köögis toidu lähedalt või liiga kauaks päikse kätte unustatud prügitünnist.

Lemmikloomapidajate kodusid “rikastab” veel ühtede miniatuursete paharettide armaada. Kassikirp, keda siin on pildistatud tema eelistatud karvases keskkonnas, muudab looma elu piinaks. VAATA FOTOT!

“Tõenäoliselt reageerib tööstus kassikirbule rohkem kui ühelegi teisele loetletud putukaist. Hoolimata sellest, kas peate kassi või koera, on nende siginemine koju väga tõenäoline, ning te ka märkate neid, kuna nad hammustavad. Tolmulest jääb aga suuresti hoomamatuks,” ütleb putukaspetsialist ja Ühendkuningriigi kahjuritehnikute liidu juhataja Iain Turner.

“Ent kõige suuremaks probleemiks kahjurite tõrjumise tööstuses on praegu hoopis voodilutikas. 1980. ja 1990. aastatel tundus, et oleme neid elukaid kontrolli alla saamas, aga nad on väga massiliselt pildile naasnud.”
 
Turneri sõnul on ühe teooria kohaselt selles süüdi asjaolu, et inimesed reisivad rohkem. “Sedamööda, kuidas maailm muutub mobiilsemaks, rändavad üha rohkem hotellides, võõrastemajades ja sugulaste kodudes peatuvate reisijatega kaasa ka lutikad. Voodilutikal pole tiibu, mistõttu ta saab reisida ainult “pöidlaküüdiga”: Lutikas tuleb kaasa inimeste pagasi ja kaasa võetud voodipesu hulgas ning probleeme on nendega isegi tipphotellides ja kõige puhtamates kodudes.”