iTunes oli kunagi lihtsalt SoundJam MP tuhast tõusnud Mac OS muusikapleier. (Väike paus, et Maciveteranid saaks silmanurgast pühkida nostalgiapisara.) Nüüd töötab see nii Mac OS X kui Windowsi all ja kujutab Apple'i keskust meediatööstuse vallutamisel. Rakendus korraldab nii muusika, digivideode, e-raamatute kui Apple'i seadmete elu.

Kui iTunes töötab, on kõik tore, aga kui ei tööta, täidab see kasutajad vihaga, millesugust ei suudaks tekitada ükski teine rakendus.

Siin on mõned soovitused, kuidas tulevane iTunes 10 paremaks muuta.

Korralik Windowsiversioon

Windowsikasutajad, me jagame teie valu. iTunes Macile on üsna stabiilne, mistõttu Macikasutajad avaldavad tihti üllatust, kui vihaseks Windowsi kasutajad saavad, et neid "sunnitakse" iPhone'i-iPadi-iPodi haldamiseks iTunesi kasutama.

Windowsi väljalase on aga programmivigu täis, sööb liiga palju arvuti ressursse ja on mõnevõrra ebastabiilne. Meile meeldiks tunda, et Apple ei väljasta ka iTunes 10-t Windowsile nagu vastu tahtmist.

Teegihaldamine

iTunes võib ikka päris loll olla - selgub kohe, kui haldate suurt teeki (library) või impordite mingit obskuurset muusikat. Artworki saab tõmmata ainult iTunesi poest ja kui püüate ekraanile kuvada lookoopiaid, hoolib rakendus ainult loonimedest. Tarkvara võiks võrreldes intelligentsel moel pöörata tähelepanu ka loopikkustele ja WAVidele.

Sünkroniseerimine

iOS seadme arvutiga ühendamisel, et värskelt ostetud rakendusi ja muud sisu sünkroniseerida, kuulub 2007. aastasse. Äärmiselt häiriv on ka vajadus ühendada ja sünkroniseerida mitmeid seadmeid, et kõik oleks värskendatud. Apple peab iTunes 10-sse lisama juhtmevaba synci.

Tehke DVD-dega, mida iTunes teeb juba CD-dega

Muusikatööstuse esindajad on enamjaolt taibanud, et tarbijad nõuavad mugavust ja vabadust teha muusikaga, mida tahavad. Videomaal on see endiselt pigem haruldane. Apple'il jagub tõenäoliselt mitmesuguseid legaalsusega seostuvaid põhjuseid, miks iTunesi ei saa rebida DVD-de sisu, aga kui leidub keegi, kes suudab seda muuta, on selleks Steve Jobs. Nii me vähemalt loodame.

Rakendusehaldus

Olime väga elevil, kui kuulsime, et iTunes 9-s on iPhone'i ja iPod Touchi koduekraani haldus - kuni seda kasutasime.

See on kohutavalt pangestumisaldis ja loid, paan on kohmakas ja resoluutselt eba-apple'ilik, disainitud nagu kellegi poolt, kes pole iial Finderit kohanud. Mitmeid objekte ei saa lohistamisega valida, rakenduste liigutamine eri ekraanide vahel on kohutav tüütus. Ja miks Apple sunnib piirduma 11 leheküljega, ei saagi aru, kuigi iOS suudaks vabalt rohkem.

Sildistamine

iTunesi suur piirang on sildistamise metoodika. Millegi mitu koopiat ei ole lubatud ja tekitavad mitme esitaja alt korraga otsides segadust ja probleeme.

iTunes võiks ruumi säästmiseks lugusid ka intelligentselt mitme albumi alla määrata, kui need ilmuvad ühe esitaja albumil ja kogumikel. Isegi kui karmimad tegijad peaks seda käsitsi tegema (sildistades).

Õppige iPodi rakenduselt

MobileMe nettilekkinud revisjonid vihjavad, et Apple rajab paljud oma veebiteenused iPadi rakendustele, ja meie arvame, et ka iTunes võiks õppida triki või kaks iPadi klanitud iPodi rakenduselt. Näiteks: koputa albumile ja see näitab sisse suumides ja pööreldes oma palasid. See on intuitiivne ja parem kui kohmakas topeltklikk-nimekirja-nägemiseks, mis lauaarvutil meid kummitab.

Varastage ideid Spotifylt ja Pandoralt

See tuleb ilmselt varsti iTunes.com kujul. Kõlakad ja Lala äraostmine vihjavad, et Apple'il on ettevalmistamisel muusika voogedastuse teenus, mis seisab hetkel litsentseerimisküsimuste taga.

iTunes sobib digimuusika rippimise, haldamise ja ostmise jaoks, nii et striiming on järgmine loogiline samm. See võiks kaotada ühtlasi iTunesi teise nõrkuse, mis puudutab esitusnimekirjade jagamist.