Teeme siis tehnikasaitidel kirjutatu põhjal mõned kiired tähelepanekud. Üldisi tehnilisi asju ei hakka mainima, neist on niigi juttu olnud.

Kasutajaliideses on mõndagi muutunud ja suur asi on sakkide liigutamine aadressirea kohale (hetkel kehtib ainult Windowsi väljalaskes), mis on kõigest üks selge laen Chrome'ilt. Meile tundub vana variant mugavam, aga õiged arvutihundid õpivad muidugi klahvidele toetuma ega hooli niivõrd paigutusest. Tiitlipiirkond ja mitteaktiivsed sakid on ka poolläbipaistvad.

Kui teile meeldib korraga palju sakke lahti hoida, aitab soovitut ruttu leida Awesome Bar (Laheduse Riba?) ehk aadressiriba. Kui soovitud nimi sinna tippida, ilmub soovituste nimekiri, mille esireas peaks olema ka otsitud sakk.

Erinevatele menüüdele on aeg hüvastijätumusi anda, sest neid asendab nüüd tiitliriba vasakul ülanurgas Firefoxi nupp, mille alla koonduvad tihemini kasutatud käsud. Enamik on kontekstimenüüde ja kasutajaliidese muude osade vahendusel kergesti leitavad, aga mõnd asja ei leiagi enam kergelt üles (privaatbrausimine, allalaadimiste aken). Klassikalise menüü saab õnneks taastada või Alt-klahviga ajutiselt aktiveerida. Disainitöö üldse käib veel: kujundust lähemalt vaadeldes on seda kerge mõista.

Järjehoidjate nimekirjal on nüüd peamisel tööriistaribal eraldi nupp. Kui järjehoidja-tööriistariba välja tuua (enable), kaob see nupp peamiselt tööriistaribalt ära. Kena detail ja hea ruumikasutus.

Lisade aken on kolinud eraldi sakki. Kuna lisade haldur muutus aina keerukamaks, tundub see kasulik samm, ja uus variant mõjub kergemalt.

Firefox 4 toetab ka nn segamatut brausimist, mis tähendab, et kui suudate brauseri või plugina kokku jooksutada, mõjub see vaid parajasti kasutatud sakile ega riku ülejäänud tööd.

Märkimisväärne ja tähtis muutus on Chrome'ilik kiirus. Leheküljed laevad palju kiiremini (Techi hinnangul 8,9 gaziljonit korda kiiremini!) ja isegi YouTube käitub viisakalt.

Firefox 4 lasi endaga esmatutvust oodata ligi aasta. Kas aulikud lugejad arvavad, et see oli ootamist väärt? Mozilla rahvas ootab teie kommentaare vist isegi rohkem kui Forte, sest nad lisasid brauserisse Vastukaja nupu, mida meie ei teinud.