Täpsemalt: autorid valisid "Pioneer One'i" ametlikuks levitamiseks VODO keskkonna, aga sari levib ainult torrentifailidena ja on hetkel kõikjal netis saadaval.

Salapärane kosmoselaev jõuab Maa atmosfääri ja levitab Montana kohal USAs kiirgust. Rusudest leitakse Nõukogude kosmoseülikonnas inimene ja kiri, et ta on Marsil baasis elavate kosmonautide laps... Nii algab sari, mis on BitTorrentis juuli alguse seisuga ülipopp (sama faili jagab korraga üle 20 000 inimese). See ületas samal ajal ilmunud menukite "True Blood", "Family Guy" ja "Doctor Who" uute osade tulemused.

2. juuli seisuga on alla laetud üle miljoni koopia ja eraldi 300 000 kõrglahutusega koopiat.

Projekti üks algataja Josh Bernhard ütles intervjuus TorrentFreaki saidile: "Vastukajad pilootosale olid uskumatud. Võttis nädala tõesti mõistmiseks, et paljud olid seda näinud ja neile meeldis. Eriti rahuldav oli näha, kui paljud reageerisid loole nagu me olime ette näinud. Ma pole publikult kunagi nii suurt vastukaja saanud. See mõjub tunnustusena ja annab mulle isegi rohkem kindlust jätkamiseks."

Ta jätkab: "Oli ka täitsa hämmastav näha, et inimesed hakkad teadust ja detaile lähemalt uurima. Nad arutasid tõsiselt kosmoseülikonna autentsuse üle. See on nii lahe! See ütleb mulle, et meid võetakse piisavalt tõsiseks analüüsi jaoks. Inimesed mõtlevad selle üle, mis on fantastiline. Ja see kannatas lähemat vaatlust, kuigi kiiruga tootmise tõttu lipsas ka vigu sisse."

Ta on üllatunud ka annetuste suuruse üle. "Ma ei teadnud, kas suudame 20 000 dollarit kokku saada, aga see täitus 10 päevaga. See raha kannab meid läbi kolmest episoodist koosneva esimese tootmisploki eeltöö, mille võtted algavad septembris. Ma olen koopasse eluaseme sisse seadnud, et keskenduda stsenaariumite kirjutamisele, ja me alustame uute tegelaste jaoks näitlejate otsimist, töökoormuse kindlaksmääramist, vajalike kaamerate valimist, jne."

"Pioneer One'i" esimene hooaeg on plaanitud seitsme episoodi pikkuseks ja tegijad plaanivad need korraga vändata. "Inimesed ei pea siis osade vahel teadmata aega ootama. Me tahame ilmumisgraafikut omada ja sellest kinni pidada, nii et saaks publikut kasvatada nagu "tõeline" telesari. Ma nägin juba YouTube'is kommentaari, et miks 1x02 pole juba väljas, kuigi esimesest on juba nädal möödas!"

Piloot on saadaval igal suurel BitTorrenti saidil ja muidugi projekti kodukal, millele viib teine link lõpus.

Josh Bernhardi ja Bracey Smithi madalaeelarveline film "The Lionshare" on VODO senine suurim edulugu (üle 450 000 allalaetud koopia). Selle menu andiski neile tõuke "Pioneer One'i" arendamiseks, mille piloot valmis Kickstarteri kaudu kogutud 6000 dollariga.

Teil on võimalik pilootosa kohe siinsamas vaadata, tänu YouTube'ile! Kestab ligi 34 minutit.