Eelnevad iPodid on andnud alati vihjeid, mida järgmiselt oodata, ilmselt ka seekord. Techradar võttis neljanda põlvkonna iPod Touchi puudutavad kõlakad kokku, et säästa meie aega netis surfamiselt, mille asemel võime nüüd... hoopis millegi muu leidmiseks netis surfata.

Järgmine iPod Touch ilmub septembris

Esimene iPod Touch ilmus 2007. aasta septembris, teine 2008. aasta septembris, kolmas 2009. a septembris. Me ennustame, et neljas ilmub tänavu septembris. Teisipäeval. Umbes kell kümme hommikul.

Kiirem protsessor

Kui Apple ootamatult kogu strateegiat ei muuda, peaks iPod Touch 4 omadused lähedalt peegeldama iPhone 4 omi, nii nagu kolmanda põlvkonna Touchi sisemus on praktiliselt sama iPhone 3GS'iga. Eeldame, et iPhone 4 kiirem protsessor ja rohkem muutmälu kolib ka iPodile.

802.11n Wi-Fi

See on iPhone'il. See on iPadil. Selle saab iPod Touch. See on sellel ilmselt juba praegu.

Kaamera

Me kahtlustame, et 2010. a iPod Touchil on koguni ühe asemel kaks kaamerat. Oleme näinud juba prototüüpe, millel on kaamera tagaküljel. Kui Apple tahab FaceTime'i tõesti edukaks muuta, lisab firma lahenduse ka Touchile. Selleks ongi kaht vaja.

Mikrofon

FaceTime vajab ka mikrofoni, aga asi pole ainult FaceTime'is: enamik kaebusi iPhone'i aadressil puudutab levi. 802.11 võrgu ja mikrofoniga iPod oleks tõsiseltvõetav IP-kõnede seade, mis pühiks mobiilivõrgud üldse oma teelt kõrvale.

Güroskoop

See tuleb videomängude nautimisel kasuks ja kiibi lisamine maksaks iSuppli andmetel ainult 2,6 dollarit seadme kohta.

128 GB andmeruumi

See tundub väga loogiline, kuna vajaliku välkmälu hind on piisavalt odav. iPod Touchide andmeruum kaldub alates teisest põlvkonnast igal ringil kahekordistuma.

iTunesi voogedastus

Apple ostis ja katkestas voogmuusika teenuse Lala.com, mida paljud nimetaks "vihjeks".

Natuke lamedam korpus

Avalikkuse ette jõudnud iPod Touchi prototüübid sarnanevad kujult praeguse mudeliga, aga iPhone 4 lamedama figuuri kopeerimine aitaks iPod Touchi välimust värskendada.

Retina Display ekraan

iPhone 4 ekraan (Retina Display) on jahmatavalt kvaliteetne ja mitte üleliia kulukas: iSuppli andmetel 28,5 dollarit seadme kohta.

Kõrgem hind?

See punkt puudutab eelkõige Suurbritanniat, mida kummitavad nõrgenev inglise naelsterling ja käibemaksumäära tõus. Techradari ajakirjanik eeldab, et USAs jääb hind ilmselt samaks, aga Albioni kallastel muutub umbes kümneka võrra kallimaks. Mida see tähendab Eestile? Pagan teab.