Neid ei saanud nimetada päris taibutelefoniks, sest Kin ei toeta "kolmandate osapoolte" toodetud rakendusi ja näeb kasutajat peamiselt mobiiltelefoni kaudu sotsiaalvõrgustike hüvesid nautimas. Seda tänu pidevas arenduses agregaatoriplatvormile Loop.

Riistvaraliselt on need praktiliselt sama sisuga kui Zune HD, mis võib selgitada, mis sai Zune'i-mobiili kuulukatest.

Paraku esines One'il ja Twol sihtgruppi arvestades nii veidraid puudusi, et need tegid juba ette murelikuks. Siin tahaks välja tuua kiirsuhtluse tarkvara (Windows Live Messenger vms) puudumise, suutmatuse YouTube'ist või mujalt netist videot maha mängida. Puudus tugi ka teiste tootjate rakendustele, Flashile, mängudele ja mälukaardi kasutamisele.

Microsoft otsustas kummaliselt ruttu, vähem kui kaks kuud pärast nende ilmumist, et Kin pole siiski hea mõte. Need ei jõuagi Euroopas turule, terve Kini meeskond liitub aga Windows Phone 7 tiimiga.

Hetkel on segane, kas One ja Two saavad üldse veel tarkvaravärskendusi, kaasa arvatud see, mida lubati suvel. Verizon hindas USAs ruttu mudelid ka kuni 50 protsenti alla.

Kini saatis märkimisväärne reklaamikampaania televisioonis, internetis, trükimeedias ja raadios. Ametlikud numbrid puuduvad, aga väidetavalt on müüdud ainult 1000 ja 10 000 seadme vahel.

Engadgeti ajakirjanik küsis teemaga seoses ka teravalt - mida see küll nVidiale tähendab, et Tegra kiibiga pole veel ilmunud ühtegi metsikult edukat seadet.

Switchedi ajakirjanik oli isegi julmem, öeldes, et Kin on halvasti läbi mõeldud ja praktiliselt kasutu.