Forte kirjutas 23. märtsil, et maailma suuruselt kolmas meediakontsern Viacom püüab Google'ilt miljard dollarit välja pressida, sest Google'ile kuuluvas YouTube'i keskkonnas on palju Viacomi autoriõigusi rikkuvaid materjale.

Portaal on rajatud sihilikult seaduserikkumist silmas pidades ja eesmärgiga sellest raha teenida, väitis hageja.

Google reageeris väitega, et Viacomi esindajad tõid sinna ise lubamatuid materjale, tegid kosmeetilisi kohendusi, et materjal tunduks varastatud, ja püüdsid oma tegevuse jälgi peita, et tüli kiskuda. See toimus mitme aasta jooksul ja firma palkas asja toimesaatmiseks tervelt 18 turundusagentuuri.

Manhattani kohtunik leidis aga, et YouTube'i käigushoidjaid ei saa panna vastutama "üldise teadlikkuse" eest, et postitada saab ebaseaduslikku materjali. Kui nad autoriõiguste rikkumisest teada said, reageerisid nad ruttu ja tõhusalt, seega rahuldavalt.

Siin on viidatud 2. veebruaril 2007 Viacomilt saadud nõudele umbes 100 000 klippi eemaldada, mille YouTube'i esindajad praktiliselt järgneva tööpäeva jooksul korda ajasid.

Viacom nimetas otsust "põhimõtteliselt ebakorrektseks" ja lisas, et see ei peegelda USA Kongressi suhtumist autoriõiguste seadustesse ega hiljutisi Ülemkohtu otsuseid. Google peab otsust muidugi heaks, õigeks ning internneti(kasutamise) tulevikku mõjutavaks.

Viacom lubab sõda jätkata, sest Sumner Redstone (firma juhatuse esimees) ei kavatse sellega leppida.