Seda võib käsitleda MSi vastusena Wiile (sarnane süsteem, Move, on tulekul ka Sony PS3-le).

Project Natali nime all avalikkusele esmatutvustatud Xbox 360 lisaseadme tulevik on aga veel tume.

See on ühest küljest juba sünnipäraselt ambitsioonikam Wii žestitundlikust juhtsüsteemist, sest vajadus pultide järele puudub, virtuaalse keskkonnaga manipuleerimine toimub häälkäskluste, žestide ja kaamerasilmale esitletud piltide või objektide abil.

Mullusuvised tutvustused esitlesid seda võimaluserikast imemaailma kujul, mille asukate suhtlemine kasutajaga jõuab seninägemata tasemele.

Tänavuse aasta alguses hakkasid seevastu levima kuulukad, et tegijad on pidanud seadme tehnilist võimekust ja võimalusi kulude vähendamiseks tublisti nudima.

Tekkis oht, et paindlikust, kasutaja suhtes tähelepanelikust keskkonnast saab hoopis glorifitseeritud EyeToy, mille lõbuvara tuleks tavakraamist eraldi hoida, sest see muutuks konsooli töötlusvõimele liiga koormavaks. Teisisõnu, see oleks endiselt Microsofti vastus Wiile ja pakuks "unikaalseid kogemusi", aga halvimal võimalikul moel – lihtsakoeliste minimängudena, mis põhinevad kaamera võimel kasutaja liigutusi tajuda ja ekraanil toimuvaga siduda. Näiteks saab punktikogumiseks ülevalt sadavaid esemeid n-ö käega haarata, kui eriti lihtne näide tuua.

Kinecti hääldatakse nagu ingliskeelset sõna connect ("ühendama"), mis toob meelde hiljuti turule jõudnud Microsofti Kin-seeria telefonid, mille peamine müügiargument on teismelistele käepärase sotsiaalvõrgunduse pakkumine. Ametlikud seosed hetkel aga puuduvad, saame näha, kas siin tulevikus midagi muutub.

Microsoft rõhus äsjasel suurel Kinecti-esitlusel šõule: kohal oli näiteks maailmakuulus tsirkusetrupp Cirque du Soleil ja lavale jõudis üldse umbes kaheksakümmend esinejat. Esitlejad ei lisanud paraku hulgaliselt detailset infot, mis aitaks ennustada, kuhu Xbox 360 uudne keskkond suundub, st tõsi- või pühapäevamängijate rahuldamisele.

Kui sellele lisada ametlikuks partneriks valitud Disney, aimab süda pigem casual-rahva eelistamist. Kuulu põhjal ongi lõbuvara valdavalt kergekaaluline ja Wiid ahviv, aga vähemalt mitmekesine.

Avapauguga kaasnevas menüüs on umbes viisteist teost suurtelt kirjastajatelt, tähtsamate hulgas wiisportsilikud spordiminimängud "Kinect Sports", lemmiklooma kasvatamise simulaator "Kinectimals", ralli "Joyride", tantsusimulaator "Dance Central", mitu fitnessimängu ("Your Shape: Fitness Evolved", "EA Sports Active 2", "The Biggest Loser: Ultimate Workout").

Uudset puldivaba juhtsüsteemi kasutavad ka peamenüü (dashboard) ja mitmesugused moekad lisateenused nagu videovestlus. See võimaldab mitte ainult liikuva pildiga tšätti, vaid ka toas liikuvat kasutajat automaatselt jälitavat kaamerat, vestluspartneriga näiteks filmi või uudiste koosvaatamist. Xbox Live'i ja Live Messengeri kaudu voogedastuse jagamine ehk stream sharing on küll kõva sõna!

Süsteem suudab kolmemõõtmelises ruumis jälgida 48 liikumispunkti kiirusel 30 kaadrit sekundis ja tunneb ära individuaalseid hääli ja nägusid.Xbox 360 konsooliga USB kaudu ühendust otsiv Kinect ilmub vähemalt USAs 4. novembril. Hinnaks eri mitteametlike allikate põhjal 120-150 dollarit (hetkekursiga umbes 1535-1920 krooni).

Microsoft kasutas pressi tähelepanu ka uue Xbox 360 mudeli ilmumisest teatamiseks. See on väiksem, klanitum, vaiksem, eemaldatava 250 GB kõvakettaga, viie USB-pordiga (kaks ees, kolm taga) ja lõpuks ometi sisse ehitatud Wi-Fi valmidusega (802.11n). See saabub vähemalt USAs müügile juba nädala lõpus ja maksab 299 dollarit - hetkekursiga ligi 3830 krooni.

Elite'i ja Arcade'i odavnevad ja kaovad samas tootmisest. See tähendab, et X360 Slim jääb esialgu ainsaks mudeliks turul, kuigi sellele lisandub peagi 200dollariline kergem lisamudel Arcade'i asemele.

MSi konsooli riistvara on küll aastate jooksul muutunud, aga esmakordselt toimub sama põhidisainiga!

(Kinecti esitluse fotode allikad: vasakult vastavalt AP, AP, REUTERS.)