Jõuda teistest varem turule tundub antud valdkonnas vaieldava tähtsusega saavutus, aga kui nad juba vaeva nägid, tähendame selle ajalooannaalidesse.

15,6tollise LED-tagavalgustusega ekraan töötab 120 Hz sagedusel (60 mõlemale silmale, kui active shutter prillid ninale seada) ja pakub 1366 x 768 lahutust. Ju siis täiskõrglahutuse tugi ei tundunud hinnalt piisavalt massisõbralik.

WinDVD BD ja nVidia 3D Vision tarkvara aitavad masinal ruumilistest Blu-raydest sotti saada, riistvara poolel täidavad sama eesmärki GeForce GTS 350M ja 1 GB videomälu.

Sees on Inteli neljatuumaline Core i7 protsessor, 2,5tolline kuni 750 GB kõvaketas, kuni 8 GB 1066 MHz DDR3 muutmälu, loomulikult Blu-ray seade, Dolby Advanced Audio võimeliste Harman Kardon kõlarid, 1,3megapiksline näotuvastusega veebikaamera, hübriid-teletuuner (analoog ja DVB-T), kaardilugeja ning opsüsteemiks 64-bitine Windows 7 Home Premium.

Ühendused on Bluetooth 2.1 + EDR, WLAN 802.11 b/g/n, Gigabiti Ethernet kohtvõrk, 3x USB 2.0, eSATA + USB komboport, HDMI. Ühenduste osas leidub erinevusi, olenevalt riigist ja pakkujast.

Hind pole veel teada. Ilmub Euroopas ja Lähis-Idas kolmandas kvartalis (juuli kuni september).

3D Blu-ray valmidus on tegelikult valikuline, kui soovite sellelt kokku hoida. Sel võib ka asendada i7 protsessori Core i5 ja Gigabiti Ethernet kohtvõrgu FASTi omaga. Graafikakaart GT 330M, mitte GTS 350M. Odavamal läpakal on ka mõõtudes kerge erinevus, ilmselt 0,4 tolli suurema ekraani tõttu.

Pressiteadet hoolega lubades selgub ka, et mõlemal mudelil saab valida BD-RE kettaseadme asemel DVD Super Multi kettaseadme (kahekihilise). Nii et Satellite'il pole valikuline ainult 3D Blu-ray, vaid üldse Blu-ray.