14 noort mässajat vanuses 15-22 otsustasid interneti võõrutuslaagris oma suurele armastusele siiski veel ühe võimaluse anda ja põgenesid. Politsei tabas Jiangsu provintsis asunud laagrist ärakaranud noorukid, kui nad ei suutnud taksojuhile maksta.

Nad sidusid oma järelvaataja voodi külge, sest ei suutnud enda sõnul enam laagri monotoonset töökorraldust ja intensiivseid treeninguid taluda.

Vabadusihkajate vanemad kutsuti neile politseijaoskonda järele. Neist kolmeteistkümne vanemad saatsid oma võsud kohemaid laagrisse (Huai'ani Internetisõltuvuse Ravikeskus) tagasi.

Laagri töötaja on öelnud umbes nii: "Me peame neile distsipliini õpetama ja aitama normaalset elustiili sisse seada. Peame nende noortega kasutama sõjaväelikke meetodeid nagu täielik sisseelamine ja füüsiline treening." (Seda tsiteeris Global Times.)

Tundub, et instruktoritel on siiski samuti raskusi normaalsest elustiilist kinnipidamisega. Kohus mõistis mais Guangxi regioonis kaks netivõõrutuslaagri järelvaatajat kuni kümneks aastaks vanglakaristust kandma, sest 15aastane netisõltlane peksti 2009. a augustis seal surnuks.

Ajakirjandus on märkinud korduvalt, et litsentseerimata võõrutuslaagrites toimub arvukalt vägivallaakte nende kallal, kes peaks olema patsientide rollis.

Hiina noorteorganisatsiooni CYAND (China Youth Association for Network Development) andmetel on riigis ligi 24 miljonit alaealist netisõltlast, neist pooled haaratud netimängudest.