HP on püüdnud leida viisi, kuidas printerite tähtsus iPhone'ide ja pilveteenuste ajal ei väheneks, ja nende lahendus paistab olevat Google'iga koostöös printeritele isiklikud e-posti aadressid anda.

Ei saa aru? Idee on siduda meie vanade sõprade kasutamine uute võimaluste ja teenustega - taibutelefonidest fotode saatmine, Google Documentsist ja Spreadsheetsist printimine, ehk isegi Picasast fotode printimine jm.

Kui inimesed prindivad vähem, sest eelistavad kasutada pihuseadmeid, äkki õnnestub neid veenda pihuseadme kaudu ka rohkem printerit kasutama, eks ole? Eriti, kui seadme turvafilter on piisavalt kindel.

Netiühenduse, isikliku e-posti aadressi ja puutetundliku ekraaniga HP printerid jõuavad turule alates käesolevast kuust, sest viiendik firma käibest ja kolmandik kasumist pärineb endiselt sellest vallast. Hinnad jäävad 99-400 dollari vahele.

HP plaanib ka taibutelefonide allalaetavate rakenduste digipoodide eeskujul veebisaiti ePrintCenter, kus partnerid (esialgu umbes 40) võivad veebiprinteritele uut tarkvara ja teenuseid pakkuda. Tootja loodab järgmiseks aastaks üle 15 miljoni veebiühendusega printeri müüa.