Microsofti originaalseadmete tootmise osakonna tippjuht Guggenheimer põhjendab seda kogemusega netbookide (peamiselt netisurfiks mõeldud kergete läpakate) vallast. Kui ASUS tootekategooriale aluse pani, kasutas Windowsi operatsioonisüsteemi ainult 5% seadmetest, nüüd aga 95%; suurem osa kuulub Windows XP-le ja natuke Windows 7-le.

Microsofti tegevjuht (CEO) Steve Ballmer on tuntud väitega, et Android on tasuta opsüsteem, aga "selles pole midagi tasuta". Guggenheimer peegeldas sama hoiakut Computexi messil ajakirjanikega suheldes, kui küsis: "Kas see on ka tegelikult tasuta, ja mida see aja möödudes tähendab?" Ta lisas: "Windows on tõestatud väärt platvormina, mis me partneritele raha teenib. Nad teavad, et me jätkame opsüsteemi toetamist."

Üllatuslikult, ta ei hakanud samas kritiseerima opsüsteemi killustatust, mis on Androidi puhul üks suurimaid närimisobjekte (eri seadmed kasutavad eir väljalaskeid ja uuendusi peab tihti kaua ootama).

Kumb võidukaks osutub? Microsoftil on tohutu hulk programmeerijaid ja Windowsi tarkvara, Android on aga spetsiaalselt taskuseadmetele loodud ja ehitatud nullist puutetundliku platvormina, mis tahvelarvutite puhul väga tähtis on.

Muidugi on tõsi ka see, et enamik inimesi ei teagi, mida oma tulevaselt tahvelarvutilt ootavad, nii et raske on eelistuste põhjal juba võitjaid ennustada.