Need kettad muudaks näiteks järgmise põlvkonna MacBook Airi laadis superõhukesed sülearvutid isegi õhemaks ja kergemaks. Läpakate suurimad ja raskeimad komponendid ongi üldiselt ju akud ja kõvakettad.

Mobiilseadmetest ka osadesse läpakatesse jõudnud välkmälu on pisem ja põrutuskindlam, nii et Hitachi töös võib näha pingutusi kettatüübi kallal, mis pole enam ajakohane.

2,5tolline SATA liidesega Travelstar Z7K320 jõuab masstootmisse augustis, sellel on 16 MB vahemälu ja see võimaldab andmete ülekandekiirust 1,334 megabitti sekundis. Energiakulu on 1,8 vatti lugemise-kirjutamise ajal ja 0,8 vatti jõudeolekus. Tekitab 23-24 detsibellist heli.

Nagu ikka, murrab tootja ka mõned rekordid, sest muidu poleks pressiteates midagi erilist kirjutada. Z-seeria ketaste pakutav 320 GB andmemaht on suurim, mida 7millimeetrine 2,5tolline ühe-ketta-disainiga kõvaketas on suuteline pakkuma. Travelstar Z7K320 on ka kiireim 7 mm 2,5tolline ketas (7200 pööret minutis). Ja CinemaStar Z5K320 on esimene 7 mm kõvaketas, mis optimeeritud audiovideoseadmetele nagu videosalvestid ja teleboksid.