Kui see läpakasse toppida, on kasutaja päralt kohe optilise ketta ajam, pooljuhtketas operatsioonisüsteemile ja kriitilise tähtsusega tarkvarale ning kõvaketas.

HyDrive kasutab ka Defect Management tehnoloogiat, mis oskab ärakraabitud DVD-ketaste informatsiooni vahemällu lugeda, et esitamisel ei tekiks tõrkeid.

HyDrive'id peaks jõudma turule augustis (Lõuna-Koreas) ja septembris (mujal gloobusel). Need on osa Moneuali kodukinoarvutite 102-seeriast.

Teise põlvkonna seadmed peaks saama 256 GB andmeruumi. SATA andmeedastuskiirus peaks samuti kasvama, praeguselt 3 gigabitilt sekundis 6-le.

Tulevikus peaksime nägema selliseid lugejaid ka netbookides, teleboksides ja tahvelarvutites, aga selleks peavad mõõtmed kahanema - praegune 12,7 millimeetrine paksus ei võimalda HyDrive'i tavapärasesse sülearvutisse toppida. Selle asemel mahutavad seda väikese kujuteguriga arvutid, kodukinoarvutid ja mid-tower lauaarvutid.

Hitachi-LG Data Storage Inc plaanib pooljuhtketta 2011. aasta märtsiks trükkplaadile assemblerile integreerida, võimaldades 9,5 millimeetrise kõrgust ja palju laiemat sihtgruppi. ASUS plaanib HyDrive'i ka osadesse masinatesse lisada, esimesest põlvkonnast saavad osa Eee Top kõik-ühes lauaarvutid ja teisest põlvkonnast N61DA sülearvuti.

Ilmselt on asjast huvitatud ka enamik ülejäänud arvutitootjad, sest jõudluse ja paindlikkuse kasv on toredad. Lisaks tähendab vähem riistvara masinas ka kergemat kaalu ja väiksemat energiatarvet. Tootjad lubavad ka 30-60 protsenti tõhusamat meediaga ümberkäimist.

2010. aastal need veel iseseisvalt müüki ei jõua, see on alles plaan.