Time Warner ja NBC Universal on tõstnud Apple'i kalli liidri visiooni vastu ametlikult mässu. Google toetab ju Flashi oma operatsioonisüsteemi Android tulevases (2.2) väljalaskes, nii et Jobsil on nüüd raskem samast keelduda.

Time Warneri ja NBC Universali esindajad teatasid Apple'ile, et nad ei toeta iPadi, sest Flash on netis väga populaarne ja sellelt nii-öelda ära kolida oleks kallis ega tasuks ära. Nende äriotsus on mõistuspärane, sest Flashi toetavad näiteks Android, BlackBerry, Symbian ja PalmOS, ja iPad ei jää kaugeltki ainsaks moodsaks tahvelarvutiks.

Meediafirmad pole Jobsi diktaatorlikust stiilist ülemäära vaimustuses ja Google TV vähendab Apple'i liidri mõjuvõimu meelelahutusärisse puutuvas ilmselt veelgi.

Microsoft suutis turuväärtuselt muuseas Apple'i taas ületada, nii et see hiljuti palju uudisepindu kogunud sündmus jäi lühiajaliseks.

Kas Jobs riskeerib Apple'i tulevikuga Flashile ei ütlemise nimel, või on peagi oodata piinlikkust valmistavat ametlikku vabandust ja "uut strateegiat"?