"EMT tegi aasta alguses küll Eesti esimese 4G testi,kuid kuna Eestis praegu veel 4G kommertssagedusi jagatud ei ole, siis esialgu saavad seadmed tööd EMT kiirelt arenevas 3,5G mobiilse interneti võrgus, mis käesoleva aasta jooksul katab 60% Eesti territooriumist ja 90% rahvastikust," selgitas Kalm.

Üleandmisel osales ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. „Ericssoni tehase väärtust Eestile ja Eesti ekspordile on raske üle hinnata. Lisaks majandussurutise ajal loodud uutele töökohtadele tähendas selle maailma tipptegija tehase avamine Eestis omamoodi kvaliteedimärki meie ettevõtluskeskkonnale,“ ütles Parts.

Ericssoni Tallinna tehas alustas 2009. augustis ettevalmistust uue põlvkonna lairibaseadmete tootmiseks. Tänaseks on läbitud uute liinide paigaldamine, seadistamine ja testimine; tootmine on käivitatud.

Uue põlvkonna tugijaam RBS6000 võimaldab üles ehitada neljanda põlvkonna mobiilsidevõrke ja samas ka moderniseerida olemasolevaid 2G ja 3,5G võrke, tehes seda energiasäästlikult ja efektiivselt.