Titaanoksiid olla optiliste ketaste valmistamiseks sobiv suutlikkuse tõttu olekut vahetada. Materjal muutub elektrit juhtivast musta värvi metallist valguse käes pruuniks pooljuhiks. See on andmetalletamisel nagu sisse-välja funktsioon. Eri värvid võiks ka hoida eri andmeid.

Kui projekti saadab edu, suudaks "superkettad" mahutada kuni tuhat korda rohkem kui DVDd (võrdluseks on öeldud, et DVD mahutab keskmiselt 5 gigabaiti). Nii et antud juhul oleks piiriks 5 terabaiti. Miks nad tahtsid oma leiutist just mingi müütilise 5 GB DVDga võrrelda, jääb segaseks.

Tokyo ülikooli tiim lõi 5-20 nanomeetri diameetriliste osakestega materjali, millest väikseima puhul kasvabki andmemaht teoorias 5 TB-ni.

Titaanoksiid on ka turvaline ja odav, seda kasutatakse paljudes toodetes näopuudrist valge värvini. Selle turuhind on umbes sada korda odavam haruldasest germaanium-antimon-telluurist, mida tootjad kasutavad praegu korduvkirjutatavates Blu-ray ja DVD-ketastes.

Muidugi peab selleks uudset tüüpi optilise ketta pleierid soetama, sest isegi odavad lahendused lähevad kasutajale mõndagi maksma.

Samas oleks sellest kasu suure koduse meelelahutuse kogu omanikel, kellele meeldiks nii ruumivõitmise kui mugavuse mõttes lemmiktele- või filmiseeria täisulatuses ühele kettale mahutada.

Asjaga seotud Tokyo ülikooli keemiaprofessor Shin-ichi Ohkoshi lubab alustada läbirääkimisi erafirmadega lahenduse kommertslikul kujul turule toomiseks. Töögrupi uuring jõudis 23. mail avalikkuse ette Briti ajakirja Nature Chemistry võrguväljaandes.