Uus platvorm valmib koostöös Inteli, Sony ja Logitechiga.

See lisandub otse Sony uutesse kõrglahutusega televiisoritesse ja Blu-ray pleieritesse ning Logitechi digiboksidesse; kasutusel on aga Intel Atomi kiibid. See laseb veebis surfata ja rakendusi alla laadida. Logitech valmistab ka vajalikud välisseadmed.

Mis eriti tore: teenust saab kontrollida Androidiga mobiiltelefonilt. Võimalik on selle kaudu hääleotsingut kasutada ja klippe telefonilt telerisse saata. Esitlusel kasutati selleks Android 2.2 telefoni.

Esimesed sellised Sony telerid peaks valmima sügisel. Firma esindaja Rishi Chandra võttis ühe peamise müügiargumendi hästi kokku: "Videot peaks tarbima teie kodu suurimal, eredaimal, parimal ekraanil - teleris. See pole PC ega mobiiltelefon." Ta lisab: "Maailmas on praegu neli miljardit televaatajat ja ainuüksi USAs kulutatakse telereklaamidele 70 miljardit dollarit aastas. Televiisorist pole paremat vahendit laiema sihtpubliku püüdmiseks."

Enamikel teleritootjatel on tänapäeval oma tehnoloogiad, mis võimaldaks pildikastidele piiratud internetikasutust, näiteks YouTube'i videoklippide esitamist või Picasast fotode sirvimist. Google TV pakub sellealastele rakendustele standardiseeritud (avatud lähtekoodiga) keskkonda, nii et arendajad saavad ka tarkvara juurde luua. Veebirakenduste loomise võimalus Google TV-le lisandub ka Androidi opsüsteemile.

Google TV laseb kasutajatel tavapäraste arvutite ja mobiilseadmete kombel netist materjale otsida, Chrome'i brauseriga muidugi. Kõiki veebisaite saab külastada, aga eriline toetus on teenustele nagu YouTube, Twitter ja Hulu.

Chandra: "Telerist peaks veebi loomulik laiendus saama. Te veedate vähem aega oma lemmiksisu otsides ja rohkem seda vaadates."

Google TV nõuded tark- ja riistvarale: Android 2.2 operatsioonisüsteem, Chrome'i brauser, Flash 10.1 plugin, lairibaühendus, Ethernet, HDMI väljund, tugev protsessor, sisendseadmetele klahvistik ja osutamisseade.

Vaadake juutuubiklippi ka: