Seagate ei soovinud esialgu jagada lähemaid andmeid, näiteks hinnast, spindlikiirusest ja ilmumisajast. Millegi päris uue turuletoomine ei pruugi ju sujuvalt minna, eriti reliisiajale mõeldes.

Firma esindaja pööras tähelepanu siiski probleemile, millega "vanemate operatsioonisüsteemide" kasutajad võivad kokku puutuda. Nimelt ei oska praegused arvutisüsteemid mõista, et kõvaketta suurus võiks olla üle 2,1 terabaidi - 1980ndatel seatud piir on tänaseni kenasti vastu pidanud. Mis tähendab, et 3 TB kettalt opsüsteemi ülesbuutimine muutub problemaatiliseks.

Lahendus on kõvaketaste adresseerimise lahenduse LBA uus põlvkond, pikk plokiadresseerimise standard (Long LBA, logical block addressing). Peabuutsektorile peab lisama ka GPT ehk GUID-partitsioonitabeli.

See eeldab, et peab värskendama draivereid ja baasvahetussüsteemi (BIOS) ning hankima 64-bitise Windows 7, Vista või "modifitseeritud Linuxi variandi".

XP kasutaja oleks eriti hädas, sest ei pruugi isegi 2,1 TB "näha", rääkimata 3st, pigem oleks talle kättesaadav Seagate'i testide põhjal umbes 990 MB.

Seagate astub sellega riskantse sammu, mille keegi oleks pidanud nagunii ära tegema. St, sunnib emaplaaditootjaid oma tooteid ümber disainima ja vananenud CMOS/BIOS süsteemist loobuma.

Kes juba himustavad 3 TB ketast, neile soovitab Seagate uut UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) arvutit, või ühendada ketas arvutiga RAID-kontrolleri või hostisiiniadapteri abil. Või osta paar pisemat.

Isegi, kui uudset standardit kasutavad kõvakettad ei paku pinget, võite rõõmuga mõelda odavnevatele 2 TB ketastele, mida tulevik peab tooma.