"World of WarCraft", "StarCraft", "Diablo"... kui läänemaailmas leidub üks videomänge valmistav firma, mis tundub tuleviku- ja kuulikindel, siis on selleks Blizzard. Et oma positsioon kindlustada, tahavadki siiski nemadki teiste vägevatega koostööd teha, antud juhul Facebookiga.

Blizzard on märganud, millise vaimustusega Facebooki kasutajad on vastu võtnud casual- ehk sotsiaalmängude maailma eeotsas "Farmville'iga" ning proovib selle vahendusel ka oma toodangu isegi massisõbralikumaks ja tulevikukindlamaks muuta.

Facebookiga seob nende tulevased üllitised Battle.net võrguteenus, mille kaudu mängijad suhtlevad ja otsivad koostööpartnereid või vastaseid.

"StarCraft II" on esimene selline teos, mis ilmub kolmes jaos, esimene jupp 27. juulil. Juba beetatestijad saavad Battle.netis kohatud rivaale peagi Facebookis sõbraks paluda. "SC2" pakubki palju suhtlusvõimalusi: teksti- ja videosuhtlus, videoklippide jagamine, statistika võrgumatšide kohta... tegijad hoiavad osasid võimalusi veel salajas.

Firma järgmised Facebookiga seotud teosed on "Diablo III" ja "WoW: Cataclysm". Muide, Facebookis on juba rakendus, mis lisab kasutajaprofiilile andmeid tema karakteritest "World of WarCraftis".

Teemaväline: "StarCraft II" kodukas toob igale sarja tõsiusklikule fännile heldimuspisara silma või -naeratuse huulile, sest reklaamib tulevast reliisi sõnadega Nuclear launch detected.

Veel teemavälist: hiljuti selgus pressiteatest, et Facebooki liitunute arv ületas Eestis 200 000 kasutaja piiri.