Nokia ja Dolby tõid Dolby surround soundi ehk ruumilise heli mobiiltelefonidele juba tänu Symbian^3 kasutavale Nokia N8-le, mille ilmumisaeg on veel tegelikult lahtine. Kui N8 ühendada HDMI kaudu kodukinosüsteemiga, ongi magus tulemus käes. Sellele järgneski teade, et Dolby Digital Plus 5.1 jõuab peagi ka teistele valitud mobiiltelefonidele.

See tõstatab aktuaalse küsimuse, et kui väga mobiiltelefoni puhul üldse ruumilist heli vajame. Kui seda kuulata kõrvaklappidest, peame leppima väga pisikese ekraaniga; välja arvatud need, kes pildile erilist rõhku ei pane. Kui mobiil ühendada aga välise ekraani, näiteks kõrglahutusega televiisori külge, võiks selleks kasutada juba mingit olemasolevat või väärtuslikumat meediapleierit. (So, vaevalt keegi oleks valinud mobiiltelefoni esimeseks lahenduseks ruumilise heli tekitamisel.)

Dolby Technologies tutvustas Dolby Mobile'i juba 2008. aasta alguses Mobile World Congressil. See on helitöötlusplatvorm, mis toob ruumilise heli mobiiltelefonidele ja kaasaskantavatele meediapleieritele. Nüüd siis on lähenemas ka füüsilised tulemused.

Avalikkus nägi esimesi tulemusi juba 2009. aasta Mobile World Congressil, LG ja Dolby koostöös.