N8 paistab silma selliste väärtustega nagu 16 GB sisseehitatud andmeruumi, 12megapiksline kaamera, kõrglahutusega video salvestamine (720p 30), Dolby Digital Plus ruumiline heli ja 3,5tolline mitmikpuuteekraan.

Olemas on ka HDMI pesa televiisoriga ühendamiseks, ja microSD mälukaardi pesa, et andmeruum soovi korral 48 GB-ni viia. Kasutajad käivad internetis 802.11n traadita standardi vahendusel.

Selles loodetakse näha uut Nokia kallima otsa esindustelefoni, aga siia on siginenud ka murenoot. Mõned saidid on avaldanud varaseid arvustusi ja heitnud uuele Symbianile mõndagi ette. Nimelt see olla kena välimusega uusversioon Symbian^1 operatsioonisüsteemist, mida ei saa nimetada just respekteerituks. Eriti vajaks uuendusi kasutajaliides.

Nokia on reageerinud ühele varasele muljetajale teatega, et tegemist on varase, tootmiseelse prototüübiga, millel on vananenud ja mitte valmis tarkvara. Muljetaja leidis aga, et nii riist- kui tarkvara olid piisavalt värsked, et jätta üldiselt valmis toote mulje.

Ilmumisaeg ja hind on veel kinnitamata. N8 peaks saabuma suvel ja maksma 370 eurot (5800 krooni) enne mitmesuguseid lisamakse. Tuttav arvutispets soovitab sellele rahuga 200 eurot juurde panna.