Küsimustest-vastustest eemaldasime need, mis tundusid liiga USA-kesksed, sest täpsustavad 3D-telesaadete vaatamise üksikasju. Enamik jäi siiski alles.

Miks ekraanivorminguid on kaks? Kas see on formaatide sõda?

Sõda pole, sest mõlemad vormingud esitavad sama materjali. Active shutter prillidega süsteemi puhul on 3D vaatamiseks vajalikud prillid kallimad, circular polarized puhul on kulutatud ekraani peale.

Kas ühed active shutter prillid sobivad kõigi teleritega?

Ei, aga leidub universaalselt sobivaid mudeleid.

Mis active shutter prillidele energiat annab?

Mõnel on laetavad akud, teised kasutavad käekelladele sobivaid pisipatareisid.

Kas active shutter prillid töötavad eri formaatidega?

Jah, prillid on seotud teleritega, mitte allikaga.

Mis on erinevad 3D-formaadid?

Nagu kõrglahutusel on eri resolutsioone, puudub ka üks ja ainus vorming 3D-pildi esitamiseks. On digiboksidega tagasiühilduv frame compatible ja uus MVC AVC koodek, mis nõuab uusi seadmeid, kuid kahekordistab ekraanilahutuse. Leviedastajad kasutavad esimest, 3D Blu-ray teist.

Mis ekraanilahutust 3D pakub?

Mõlemad 3D-vormingud toetavad 720p ja 1080p standardit. Blu-ray on 1080p 24 või 720p 60 silma kohta. 3D-telesaated on (vähemalt USAs) 1080i 30 või 720p 60 silma kohta.

Kas 3D küsib HDMI 1.4a liidest?

Ei, paljud HDMI 1.3 juhtmed, lülitid ja muu aparatuur töötab mitme 3D vorminguga, aga kindel ei saa olla, peab proovima. Töögarantiid pakub eri 3D vormingute puhul pigem HDMI 1.4a.

Kuidas 24p 3D näeb välja 240 Hz kõrglahutusega teleril?

Sony mudelid esitavad seda 120 Hz sagedusel silma kohta, nii et iga kaadrit näidatakse viis korda. Panasonicu telerid aga 96 Hz sagedusel, nii et iga kaadrit näidatakse neli korda.

Millal 3D Blu-ray filmikettad müügile jõuavad?

Kindlad tähtajad hetkel puuduvad, kuid ilmselt sel suvel. Vahepeal on vaataja päralt Samsungi ja Panasonicu seadmetega pakutav demomaterjal.

Kas 3D-telerid maksavad palju rohkem kui 2D-telerid?

Tegelikult mitte. Samsungi ja Panasonicu 3D-telerite esimene põlvkond on tegelikult odavam kui nendega võrreldav 2D-telerite omaaegne põlvkond.

Kas 3D-prille saab kasutada päikeseprillidena?

Tehke, mis tahate, aga need ei täida siiski päikeseprillide funktsiooni, kuigi blokeerivad valgust.

Kui need blokeerivad valgust, kas see tähendab, et teleripilt on tumedam?

Jah, aga ekraanid suurendavad 3D-pilti esitades automaatselt eredust, et tumendust kompenseerida. Prillid mõjutavad ka tajutud musti toone.

Kas mu Blu-ray pleieri püsivara saab täiustada, et lisada 3D-tugi?

Sellise täienduse saab ainult PlayStation 3, suuremat osa olemasolevast tehnikast ei saa 3D-toega (AVC MVC koodekiga) rikastada.

Kas 3D-telerilt saab endiselt tavapilti vaadata?

Muidugi. Uued kõrglahutusega mudelid on ka parema 2D-esitusega ja 3D-materjali saab soovi korral isegi 2D-s vaadata.

Kas ma saan 3D-d vaadata äsjaostetud 120 Hz kõrglahutusega teleril?

Ei, vanemaid telereid ei saa 3D-ühilduvaks muuta. Isegi uusimad 120 Hz ekraanid ei töötle vajalikku signaali, ja prillide sünkroniseerimiseks puudub infrapunaemitter.

Kas 3D-pilti saab arvutist vaadata?

Jah, tarvis läheb 120 Hz sisendiga ekraaniga ja nVidia 3D Visioni komplekti. Vajalik tarkvara on juba olemas, samuti täiendused Blu-ray PC tarkvarale, et muuta see 3D-ühilduvaks.