Wauconda on imepisike linn Ameerika Ühendriikides, mida ümbritsevad karjarantšod ja suur rohelus. Daphne Fletcher ostis nelja aakri suuruse territooriumi 2007. aastal 180 810 dollariga, ja müüs nüüd 360 000 eest edasi. Selle raha sees on bensiinijaam, restoran, väike pood ja elumaja.

Oksjoni võitis Bothellis elanud abielupaar Maddie ja Neal Love (48 ja 50), kes tegid ostulepingu kinnitamiseks juba 5protsendilise sissemakse. Nad on mõlemad töötud ja müüsid maha kogu oma vara, et Wauconda ära osta ja sinna kolida. Leping peaks kuue nädala jooksul ametlikuks saama.

Fletcher hindab oma vahekasu väikeseks, vahest 40 000 dollari suuruseks. Ta on korrastanud osaliselt emalt laenatud raha eest kinnisvara.

Tema hinnangul elab Wauconda kümnemiililises raadiuses umbes sada peret. Linn rajati 1898. aastal ja see vahetas kaks korda asukohta, et hõbeda- ja kullakaevajatele järele jõuda. Turismihooajal suvel on restoranis tööl umbes viis inimest, talvel pigem kaks.

Kohalikud käivad siin oma kirjavahetusel järel (postkontor rendib pinda ja hoiab üht inimest palgal), bensiini hankimas ja poes, vahel ka kohvi joomas ja lihapallidega spagette söömas, mida võib 9,99 dollari eest süüa nii palju kui jaksad. Poes on edukamad müügiartiklid Buschi õlu, sigaretid, kommid ja limonaad.

Fletcheri sõnul oli äride aastakäive 300 000 dollarit aastas, mis jagunes bensiinijaama, poe ja restorani vahel võrdselt kolmeks, ja sellest jäi kätte 40 000 kuni 50 000.

Tal oli selles piirkonnas eelnevalt väikemaja ning ta kogus Wauconda ostmiseks raha peamiselt eBays kaupa müües, eriti odavalt saadud riideid.

Ta tunneb, et elu Waucondas kujunes siiski liiga stressirikkaks, kuna hakkas ise restorani juhtima. "Mida teha, kui 50 mootorrattasõitjat korraga välja ilmuvad ja toitu tellivad? Inimesed olid väga kannatlikud, aga..."

Fletcher pani linnakese eBays müüki 3. märtsil ja määras alghinnaks 359 000 dollarit. Oksjon tõi 112 pakkumist (mõne isiku poolt rohkem kui ühe) ja lõpes 2. aprillil. Üks pakkuja oli näiteks väike poiss, kellel polnud küll raha, aga kes tahtis vanemaid üllatada linnakese ostmisega.

Pakkumisi saabus isegi Hiinast ja Londonist, sest oksjonilugu sai CNNi kajastuse kaudu maailmakuulsaks.

Uued omanikud on mootorratturid ja Harley-Davidsoni fännid, kes olid varem Waucondat külastanud ja selle võludesse armunud.

Fletcher püüdis 2008. aastal linnakest müüa ka kinnisvaramaakleri abil ning küsis tollal 1,1 miljonit dollarit. Paraku ei saabunud ühtegi huvilist. 2009. aastal oli hinnaks juba 495 000, ja Love'ide paar oli juba üldiselt huvitatud.

Nad müüsid maha praktiliselt kõik, mis neil on, ja tulevad uude koju "praktiliselt ainult riietega, mis meil seljas".

Fletcher ei liigu kohe edasi, vaid aitab Love'idel sisse elada. Siis plaanib ta osta treilerauto, ringi reisida ja otsida üles kaksikud pojad, keda ta lasi omal ajal adopteerida. Teda vägistati keskkooliajal (kui ta oli 16), ja neiu ei osanud kaksikutega midagi pihta hakata. Sellele järgnesid emotsionaalselt ebastabiilne periood, narkootikumid, kodutupõlv San Diegos jpm.

Ta teab, et pojad on huvitatud ka tema leidmisest, sest on postitanud sel teemal internetis.