Nii arenenud maailmas kui arengumaades on avaldunud trend, et üha enam inimesi töötab kodus. See tähendab paljudele märkimisväärset võitu ajas, kuid mitte tingimata mugavamat töökeskkonda, eriti kui seda tuleb jagada. Vaatame, kuidas suhtuvad probleemi Ecospace'i disainerid.

Sellise kontori omandamine on loomulikult kallis ja eeldab sobivat pinda näiteks teie tagahoovis, aga mõelge aja ja närvide säästmisele, mida see võimaldab. Hüvasti, haukuvad, karjuvad ja muidu segavad pereliikmed või majakaaslased, liiklus, ruumirent, sõidukulud jms!

Uudise alguses nähtaval pildil on Archipod, mille disainijad on arvesse võtnud, et aiaehitis peaks muu sealse "maastiku" osaks saama. Diameetrilt kolmemeetrine kera sisaldab kontorikeskkonda kõige vajaminevaga: väljundid voolu jaoks, andmeühendusele ja elektrisoojendusele, loomulik ventilatsioon ja valgustus.

See näeb seest suurem välja kui väljast ning koosneb muide juppidest, mida on kerge läbi kitsaste vahekäikude sihtpunkti tarida. Ükski komponent pole nii suur, et jääks majja kinni ning viiks naise või ämma infarkti äärele.

Ecospace Studios on brittide firma, mis tegeleb pisipindade loomisega väga erinevateks vajadusteks (niisama hängimine, õppekeskkond, töötamine jm).