Printereid ja nendega seotud väljaminekuid võrdlev Hollandi firma Printer.com korraldas hiljuti testi just fontide võrdlemiseks.

Nad kasutasid kaht printerit (Canoni Pixma MP 210 tindiprits- ja Brotheri HL-2140 laser-) ja uurisid, palju eri fondid raha kokku hoiaks. Mõlemad kasutasid 600x600 täppi tolli kohta lahutust, mis oli ka vaikesäte.

Testi aluseks oli Wordi vaikimisi font Arial, millega võrdluses suutiski Century Gothci printimiskulusid 31 protsenti vähendada. Töö teostajad proovisid ära kümme enimkasutatud fonti, kirjasuurustega 10 ja 11. Nad printisid kattevõime täpsemaks arvutamiseks PDF-failidest ja arvutasid kattevõimet Apfill-rakendusega.

Canoni kassett oli 17dollariline PG-40, Brotheril 30dollariline must kassett.

Printer.com ennustab, et kui kasutaja prindib kõigis dokumentides Century Gothicit kasutades 25 lehekülge nädalas, hoiab ta kokku 20 dollarit aastas (235 krooni). Ärikasutaja või muidu printimishimuline, kes prindib 250 lehekülge nädalas, saavutab aastaga juba 80 dollarilise (940kroonise) säästu.

Century Gothic suutis edestada isegi Econfonti, mis ongi loodud kulude kärpimiseks printimiseks. Kolmandale kohale tuli igipopulaarne Times Roman.