Omapärane tundus artikkel, kus Yahoo! Newsi tehnoloogiaajakirjanik Ben Patterson reastas kümme üllatavat asja iPadi kohta, mis selgusid esmase testimise käigus.

1. Kiirus

Kõik esimesed arvustused mainisid iPadi muljetavaldavat kiirust ja neil oli õigus. Rakendused lausa lendavad lahti ja Safari kaudu internetis surfamine toimub palju kiiremini kui iPhone'il.

2. Raskem kui arvanuks

Umbes 680 grammi kõlab üsna kergelt, eriti kui mõelda, et kärbeskaalus MacBook Air kaalub 1,59 kg, aga iPad tundus siiski üllatavalt kaalukas.

3. E-raamatute lugemine päikesevalguses on raske

iPad on Kindle'iga võrreldes muljetavaldavam (pilkupüüdev värviekraan, kenad lehekülje keeramise animatsioonid). Kindle'i mustvalge e-tindi lahendusega ekraan võimaldab tekstil ka päikeselõõsas hästi silma paista, aga iPadi värviekraan tundub eredas valguses pettumustvalmistavalt kahvatu.

4. Virtuaalne QWERTY-klahvistik on parem kui oodatud

See on tõelise klaviatuuri kasutamisest väga erinev, aga siiski parem kui paljud hoiatasid. Edestab iPhone'iga kirjade tippimist. Kasuks tuleb automaatne veaparandus, mis võimaldab aega kokku hoida, eriti võrreldes vigade parandamist Backspace'i abil.

5. iPadi ei saa USB kaudu laadida

Ben proovis nii USB-jaoturi kui MacBook Pro abil, aga ei saanud iPadi USB kaudu laadida. Isegi mitte sellel ajal, kui tahvelarvuti sünkroniseeris end iTunesiga arvutis. Hiljem selgus, et high-powered USB kõlbab laadimiseks küll, aga low-powered variandiga laeb iPad ainult aeglaselt ja "magades".

6. Kõrglahutusega videod näevad hämmastavad välja

Praktiliselt esimene asi, mida teostasin pärast iPadi lahtipakkimist, oli tellida netist "Avatari" 720p-resolutsioonis treiler. Absoluutselt imeilus. Lennukis filmide vaatamine pole enam kunagi endine!

7. Peegeldused ekraanil on üsna segavad

Kohe, kui Ben ja abikaasa olid piisavalt "Avatari" üle ahhetanud, hakkasid nad kurtma oma peegelduste üle ekraanil. Asi pole nii hull, kui kasutaja surfab netis või vaatab e-kirju, aga filmi vaadates või üldse tumedate stseenide ajal vaatavad näod liiga hästi iPadilt vastu.

8. Asukohapõhised teenused töötavad hästi

Ainult traadita sidet pakkuva iPadi viga on (tulevase 3G-mudeliga võrreldes), et sellel puudub A-GPS, süsteem, mis aitab satelliidiinfo põhjal kasutaja asukoha välja peilida, isegi ruumis viibides. WiFi-mudel suutis ta lähedalasuvate WiFi-signaalide abil leida poole kvartali raadiuses.

9. iPad suudab Skype'i abil telefonikõnesid teha.

Apple muidugi lubas, et "peaaegu kõik" iPhone'i rakendused töötavad ka iPadil, aga Benil olid omad kahtlused Skype'i suhtes. Kõik osutus siiski toredaks. Nüüd tahaks veel eraldi esikaamerat videokõnedele.

10. iPhone tundub nüüd palju pisem

Pärast umbes tunnikest iPadi seltsis, läks Ben korraks iPhone'i võtma... iik, mis see pisike asjake veel on?! Nii armetu!

***

Piper Jaffray analüütik Gene Munster kuulutab, et nii eeltellimuste kui esimese päeva müügi põhjal on leidnud omaniku juba 600 000 kuni 700 000 tahvelarvutit. iSuppli usub, et Apple suudab maailmas tänavu müüa 7,1 miljonit iPadi, järgmisel aastal kaks korda nii palju ja 2012. aastal isegi 20,1 miljonit.