Test oli lihtne: joonistamisrakenduse keskkonnas ekraanile sirgeid jooni tõmmata. Erinevad tulemused olid mobiiltelefone võrreldes kohe nähtavad. Mida täpsem sensor, seda sirgemad jooned ja vähem lainelisi mustreid jms.

Robotinäppu sai maitsta kuus seadet: iPhone (rakenduseks SimpleDraw), HTC Droid Eris ja Motorola Droid (mõlema rakenduseks DrawNoteK), Google'i Nexus One (SimplyDraw), Palm Pre (Super Paint) ja BlackBerry Storm 2 (Canvas).

Nagu mainitud, kuulutas Moto võitjaks iPhone'i. Sellele järgnesid Droid Eris ja Nexus One, mõlema tootjaks HTC. Ülejäänud tõid nõrgemaid tulemusi, eriti Motorola Droid.

Autorid kirjeldavad ka puutetundlike seadmete loomise keerukust, mille õnnestumine sõltub muuhulgas riistvarast, tarkvara-algoritmidest, sensori täpsusest ja kasutajaliidese disainist. Kasutaja jaoks pole tähtsaim niivõrd puutetundliku ekraani kvaliteet kui selle töötase kombineerituna opsüsteemiga ja kasutajaliidesega.

Vaata robotitestist klippi ka!

MOTO testis puutetundlikke ekraane aasta alguses ka inimese abil ja pidas parimaks samuti iPhone'i. Nexus One ja Droid Eris saavutasid samuti hea tulemuse. Halvima mulje jättis Motorola Droid, mille tõhusaim kasutus eeldas ekraanile pigem tugevat survet.

Kuna osadele kommenteerijatele ei meeldinud inimese kasutamine, valmiski nüüd uus test roboti abil.