BitTorrent on kujunenud täna valitsevaks failijagamise protokolliks. Selle klientprogrammid peesitavad sadades miljonites arvutites ja torrentisaidid kuuluvad enimkülastatud veebilehtede sekka.

Nagu mainitud, tehnilise headuse kõrval on teisigi põhjuseid, miks enamik seda kasutab. Võib argumenteerida, et Google on olnud selle menule üks suurimaid kaasaaitajaid.

BitTorrent on otsimootorite tulemuste seas laialt levinud, mida ei saa öelda osade konkureerivate failijagamise rakenduste kohta. Näiteks isoHunti saidil on Google'is 13,5 miljonit indekseeritud lehekülge ja The Pirate Bayl 3,76 miljonit. Google'is indekseeritud torrentikülgi on ainuüksi avalike torrentisaitide arvestuses ilmselt üle miljardi.

Selline kõikjalviibivus andis BitTorrentile tohutu eelise Limewire'i ja teiste failivahetuserakenduste ees, mis toetuvad peamiselt otsingutele oma keskkonna siseselt.

Oleme jõudnud punkti, kus torrentisaidid jõuavad otsitulemuste tippu peaaegu iga otsifraasi kasutades, mis seostuvad filmide ja muusika allalaadimisega. Näiteks Google'i otsing hiljuti ilmunud filmile "Shutter Island" pakkus tulemuste tippkümnes kuut torrentisaiti, aga mitte ühtegi n-ö autoriseeritud võimalust linalugu alla sikutada. See kehtib pea kõigi otsimootorite puhul.

Teine tähtis edu toonud faktor on raha, mis seostub veebipõhisusega. BitTorrenti saidid suudavad omanikele päris hea sissetuleku luua - piisavalt, et neid käigus hoida ja isegi ära elada. Reklaamihinnad on madalad, aga liiklus tohutu, nii et tulemused on meeldivad.

Torrentisaitide käigushoidjaid olid algselt peamiselt üliõpilased või hobitajad kirega failijagamise ja kodeerimise vastu. Nii sündis suurem osa praeguseid suuremaid saite. Hiljem lisandusid rahahimulised, kelle esmaste prioriteetide hulka ei kuulu korraliku teenuse pakkumine.