The Unity Consortium, mille liikmed on Google'i kõrval Bharti Airtel, Global Transit, KDDI, Pacnet ja SingTel, on 300 miljonit dollarit maksma läinud projekti testimise peaaegu lõpetanud.

Aasia internetikasutajad hakkavad tänu sellele tunnistama lähikuudel kiirusekasvu, mis suudab luua Vaikse ookeani alla teoreetiliselt 7,68 Tbit/s (terabitti sekundis) ühenduse.

Google saab investeeringu eest, mille suurus on avalikkusele teadmata, viiendiku ühenduse koguvõimsusest. Tegemist on maailma ühe suurima, kui mitte kõige suurema, ribalaiuse kasutajaga.

"Infovajadus on globaalne. Kui Aasia riikide majandus jätkab arenemist, laieneb andmeliiklus ja internetikasutus. Google on globaalne firma ja pühendub kasutajatele parima kvaliteedi pakkumisele, olenemata nende geograafilisest asupaigast."

Internetifirmad vajavad oma teenuste pakkumiseks ribalaiust ja peavad tavaliselt seda üürima teistelt ettevõtetelt, kes ühendusi ning võrke rajavad ja käigus hoiavad. See on kulukas, mistõttu The Unity Consortium palus projekti loomiseks n-ö kohalikku abi. Aasia firma Pacnet mattis sinna 100 miljonit dollarit, kõik ülejäänud kokku 200.

Google ei kasuta värskeid ressursse tingimata Aasias internetiteenuse pakkumiseks, mida firma kaalub praegu USA piires. Ühendus võimaldab samas tekitada selle USA ja Jaapani andmekeskuste vahele ülikiire sideme, nii et G-maja teenused jõuavad kiiresti ja odavalt Aasiasse.