Microsofti ja Apple'i vägikaikavedu on lausa legendaarne. Firmad konkureerivad paljudes kategooriates nagu arvutid, mobiiltelefonid ja muusikapleierid. Microsofti juhtkond on vahel üritanud töötajaid isegi Apple'i toodete kasutamisest eemale meelitada.

Microsoft sätestas 2009. aasta juunis, et töötaja mobiilikõnesid tohib hüvitada ainult juhul, kui inimene kasutab Microsofti seadmeid, mitte näiteks iPhone'i või BlackBerryt. Juhtkond tõi ettekäändeks kokkuhoiu.

Päevaleht The Wall Street Journal teatab, et paljud Microsofti töötajad on siiski otsustanud iPhone'i kasuks. Neist ligi 10 000 luges möödunud aasta vältel tööalaseid e-kirju just selle seadme vahendusel (tegemist on kümnendikuga firma globaalsest töötajaskonnast). Nende Seattle'i kampuses näeb regulaarselt Apple'i logosid liikvel.

Juhtkond eitab iPhone'i põlgamist-kartmist. Andy Lees ja Robbie Bach on kommenteerinud, et Microsofti töötajad kasutavad tihti rivaali tooteid, et konkurente paremini tundma õppida. COO (tegevjuht?) Kevin Turner on koguni öelnud: "Mis sobib meie alale, sobib Redmondile".

Apple'il ja Microsoftil on tekkinud ka ühine vastane: Google. Kuuldavasti toimuvad nende vahel läbirääkimised, et Google'i otsimootor iPhone'il asendada Bingiga.