Internet Exploreri arendusosakonna tootejuht Pete LePage külastas hiljuti esmakordselt Uus-Meremaad ja ütles intervjuus ajalehele The Dominion Post, et IE9 tulekust enim võitvaks firmaks võib osutuda Google.

Internet Explorer 9 saab olema Microsofti esimene netisirvija, mis kasutab veebisaitide graafika visualiseerimiseks arvuti graafikaprotsessorit. Just sedasama, mis eksisteerib praegu esmajärjekorras arvutimänguäri vajaduste rahuldamiseks.

N-ö riistvaraline graafikakiirendus teeb piltide vaatamise ning sirvimise saitidel kergemaks. Sellest on kõige rohkem kasu Google'i rakendustes nagu Google Maps, millel liikumine peaks muutuma praegusest palju sujuvamaks.

LePage'i sõnul saab brauserite järgmise põlvkonna peamureks HTML 5 (enimlevinud tekstivorming veebidokumentide loomiseks, mis määrab, kuidas veebileht ekraanil välja näeb). Konkureerivad sirvikuarendajad võivad seda keelt erinevalt tõlgendada, mis toob muresid saidiloojatele.

The Inquireri saidil selle uudise allikaks olnud lugu kommenteerinud isik mainis õelalt, aga vaimukalt, et IE9 sünd on Google'ile kindlasti kasuks. Sest üha enam inimesi hakkab selleks ajaks IEd vihkama ja paljud kolivad Google'i Chrome'ile üle.

LePage'i hinnang HTML 5 kohta on kommenteerijatele ka lõbu valmistanud, sest nende hinnangul on just Microsoft kui brauserivalmistaja jonnakas osapool, mis ei soovi standardile alluda. Kasutajad ja veebiarendajad standardist (teoreetiliselt) ainult võidavad.