See pole kaugeltki Windows 7, aga esindatud on mängud nagu Solitaire ja Minesweeper, Office'it meenutav kontoritarkvara, Firefoxil põhinev internetilehitseja My Country (ing.k Minu riik), viirusetõrje Woodpecker (Rähn) ja isegi e-kirja klient Pigeon (Tuvi). Töölaud meenutab Windowsi oma, aga Start-nupu asemel ootab pealeklikkimist punatäht! Saame tuttavaks: Linuxil põhinev Red Star (Punatäht), operatsioonisüsteem Korea Demokraatliku Rahvavabariigi asukatele!

Põhjakorealasi valitseb Juche ideoloogia, mis põhineb ideedel nagu ise hakkama saamine, iseseisvus ja oma saatuse sepaks olemine. Tundub, et riikliku IT-tööstuse ehitamise nimel teiste loomingu varastamises pole midagi halba, sest eesmärk pühitseb abinõu. Täpselt nagu kunagi "raudse eesriide" taga tehti.

Red Stari tutvustas läänemaailmale Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis ülikoolis õppiv venelane Mihhail, kes ostis selle tänavalt ja koostas oma ajaveebi sellest üsna põhjaliku piltidega tutvustuse. Hind oli umbes viis dollarit.

Red Stari olemasolu muudab üllatavaks tõik, et põhjakorealastel pole peaaegu üldse isiklikke arvuteid, ega avalikku ligipääsu internetile ja e-kirjadele. Neil on muresid isegi üldise elektri- ja veevarustusega. Põhilist "intraneti" teenust pakub Kwangmyongi arvutivõrk, kus on brauser, e-kirjavahetuse süsteem, uudisgrupid ja otsimootor. Selle kasutajad on peamiselt valitsuse agentuurid, uuringukeskused, haridusorganisatsioonid jne.

Põhja-Korea on väidetavalt siiski suutnud välja arendada häkkeriarmee, mis ründab muuhulgas USA ja Lõuna-Korea veebisaite.

Koreakeelse Red Stari põhierinevus tavapärastest (Linuxipõhistest) opsüsteemidest on ajaarvamine. Juche kalendri põhjal on neil parajasti 99. aasta.

Arvutile esitatud nõudmised on meie mõistes ajast maha jäänud: 800 MHz Pentium III ja 256 MB muutmälu. Mihhail väidab oma ajaveebis, et põhjakorealased eelistavad tegelikult Windowsipõhiseid opsüsteeme.

Meil pole Mihhaili tehtud Red Stari piltide avaldamiseks õigusi, aga neid saab imetleda teise lingi kaudu uudise lõpus!